()

4 tipy na jarné výlety v okolí Turčianskych Teplíc

Jar už konečne klope na dvere a kto by sa nepotešil zo stúpajúcich teplôt a dlhších slnečných dní? Či už hľadáte historické pamiatky, zábavu pre celú rodinu, alebo chcete zrelaxovať v zobúdzajúcej sa prírode, v okolí Turčianskych Teplíc nájdete všetko, po čom túžite. Inšpirujte sa našim výberom miest, na ktoré sa môžete vybrať počas niektorého víkendu alebo sviatku.

1. Blatnický hrad

Hrad Blatnica bol postavený v druhej polovici 13. storočia. Dnes už z neho síce zostala len malebná zrúcanina, no práve vďaka tomu je ľahko dostupný a vhodný aj pre rodinný výlet. Počas celej cesty k hradu sú umiestnené informačné tabule, ktoré vám priblížia históriu hradu tohto kedysi majestátneho sídla. Po zaslúženom výstupe sa vám z vrcholu hradného brala naskytne čarovný výhľad na celé Turčianske Teplice a okolité vrchy.

2. SPA&Aquapark Turčianske Teplice

Ak vaše deti milujú vodu, neexistuje lepšie miesto, ako Spa&Aquapark Turčianske Teplice. Na vaše ratolesti čaká úžasný zážitok na rôznych vodných atrakciách a vodných tobogánoch. Pre deti býva vždy najväčším zážitkom MOVIE tobogán, ktorý je spestrený pohybujúcimi sa morskými zvieratami a svetelnými hrami. Zatiaľ čo sa deti budú šantiť v zóne Aquapark, vy si môžete dopriať ničím nerušený relax v horúcom kúpeli v zóne SPA.

3. Zoo Bojnice

Ak ste milovníkmi zoo, nenavštíviť najstaršiu a najnavštevovanejšiu Národnú zoologickú záhradu Bojnice by bola veľká škoda. Nájdete tu 360 druhov zvierat a 2700 exemplárov vrátane antilopy, leoparda, orangutana, pandy, slona alebo zebry. Pri prehliadke ZOO sa môžete na každom kúsku občerstviť v bufetoch.

 4. Kľacký vodopád

Túžite po úchvatnom výhľade a príjemnom osviežení? Potom sa vydajte ku Kľackému vodopádu, ktorý je mimochodom najvyšším vodopádom v pohorí Malej Fatry. Nachádza sa v krásnom prostredí lesa a voda z vodopádu padá z výšky až 30 metrov. Svoju plnú silu ukazuje vždy na jar po výdatných dažďoch, preto ho v tomto ročnom období určite navštívte.

Turčianske Teplice a ich okolie prináša množstvo miest na víkendový oddych s rodinou. Nech už sa vyberiete na výlet kedykoľvek, veríme, že sa poteší celá vaša rodina.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám