()

5 benefitov medovej detoxikačnej masáže

Keď sa povie med, väčšina z nás si vybaví jeho sladkú chuť. Málokto však vie, že tento včelí produkt sa dá využiť aj ako prostriedok pri masážach. V tomto článku si povieme, aké benefity med prináša pre pokožku a celkové zdravie.

Prečo je med taký zázračný?

Liečebné vlastnosti medu sú známe už od staroveku. Vo všetkých kultúrach sa našli dôkazy o tom, že med bol využívaný nielen ako zdroj potravy, ale aj ako liek na liečenie. Med je vynikajúci pri liečbe rán, podpore tráviaceho systému, zmiernení dýchacích ťažkostí, regenerácii pečene a obličiek. Navyše napomáha k vylučovaniu a odstraňovaniu toxínov cez pokožku.

Aké sú benefity medovej detoxikačnej masáže?

Medová detoxikačná masáž je považovaná za perlu medzi masážami. Okrem toho, že detoxikuje a regeneruje telo, taktiež jemne exfoliuje a hydratuje pokožku. Táto masáž prináša úľavu, poskytuje potrebný oddych a dodáva novú energiu. Pravidelnými masážami sa zvyšuje imunitný systém a telo sa stáva odolnejším voči rôznym ochoreniam.

 Blahodarné účinky medovej detoxikačnej masáže:

  • obnovuje prirodzenú čistiacu schopnosť organizmu,
  • zbavuje telo toxínov,
  • pôsobí do hĺbky tkanív,
  • spúšťa ozdravné procesy v tele,
  • uvoľňuje únavový syndróm, nespavosť a stres,
  • detoxikuje pečeň.

Ako prebieha medová detoxikačná masáž?

Med sa pri masáži aplikuje priamo na pokožku, najčastejšie na chrbát. Liečivé vlastnosti medu prekrvia a obnovia čistiacu schopnosť organizmu a hĺbkovo detoxikujú celé telo od škodlivých látok. Med odstraňuje z tela usadeniny nahromadené v tkanivách, s ktorými si telo nevie samé poradiť. S postupným vyplavovaním škodlivín z tela je dôležité po masáži piť dostatok tekutín.

Na čo si dať pozor pri medovej detoxikačnej masáži?

Je dôležité mať na pamäti, že účinky medovej detoxikačnej masáže sa môžu u každého jednotlivca líšiť.  Masážna procedúra nie je vhodná pre ľudí, ktorí majú alergiu na med, trpia infekčnými ochoreniami alebo inými poškodeniami pokožky.

Nechajte sa očariť prírodnou silou medu a objavte blahodarné účinky medovej detoxikačnej masáže v Moderných Kúpeľoch Turčianske Teplice.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám