()

5 tipov, ako zvládnuť bolesť chrbta

Moderná doba nás naučila mnohé nezdravé návyky. Nečudo, že nás neustále niečo bolí. S bolesťou chrbta sa v priebehu života stretne každý. A to nemyslíme tú jednodňovú bolesť, keď sa zle vyspíte, ale tú dlhodobú. Ako ju zvládnuť bez liekov a predchádzať jej? V tomto článku vám povieme 5 tipov, ako sa zbavíte bolesti chrbta.

1.   TIP – Správne držanie tela

Najčastejšou príčinou bolesti chrbta býva nesprávne držanie tela. Aby ste predišli bolesti, je potrebné dbať na správne držanie a to dokonca aj keď stojíte. Telo preto vždy držte vzpriamene, pričom ramená a lopatky stiahnite mierne dozadu a dole. Ak máte problém s bolesťou chrbta kvôli dlhému vysedávaniu za počítačom či na gauči, tak vymeňte stoličku a vyskúšajte fitloptu.

2.   TIP – Cvičenie

Máte dostatok pohybu? Nečudujte sa, že vás bolí chrbát, keď sa počas dňa poriadne ani nerozhýbete. Každý deň by ste mali venovať aspoň 30 minút chôdzi na čerstvom vzduchu a pri bolestiach chrbta pomôže aj cvičenie na chrbát. Pár cvikov, ktoré vám zaručene pomôžu rozhýbať stuhnuté svalstvo sa môžete naučiť aj od našich fyzioterapeutov pri individuálnom cvičení. Pomáha tiež jóga alebo každodenná ranná rozcvička.

3.   TIP – Zbavte sa nadbytočného stresu

Nadmerný stres je novodobým fenoménom, ktorý stiahne každého z nás. Keď je človek v strese, jeho telo je v akomsi kŕči. Okrem samotného stresu vplýva na človeka aj problém so spánkom, zábudlivosť cvičiť a pravidelne sa naťahovať. V tomto prípade je dôležité nájsť príčinu stresu a eliminovať ju. Vyskúšajte prechádzku v prírode, meditačné techniky, plávanie či inú formu spomalenia, ktorá vám bude vyhovovať.

4.   TIP – Doprajte si pravidelnú masáž

Potrebujete uvoľniť stuhnuté svaly? Doprajte si kvalitnú celotelovú masáž! Vhodne zvolená masáž uvoľní svaly a blokády pozdĺž celej chrbtice, vďaka čomu zlepšíte nielen váš fyzický, ale aj psychický stav. Masážne procedúry pomáhajú tiež pri stimulácií metabolizmu a detoxikácií tela. 

5.   TIP – Príďte do Zlatých kúpeľov v Turčianskych Tepliciach

Či už sa rozhodnete pre víkendový pobyt alebo len kratšiu procedúru – v oboch prípadoch budete spokojný. Minimálne váš chrbát určite. Spoznajte účinky turčianskej termálnej minerálnej liečivej vody cez príjemný kúpeľ. Vybrať si môžete aromaterapeutický, bylinný, minerálny vaňový a rôzne ďalšie kúpele z našej ponuky.

Urobiť malé zmeny v rámci držania tela, pohybu a celkového životného štýlu vôbec nie je ťažké. V prípade, že poznáte najčastejšie príčiny vašej bolesti, tak spôsob ako im predchádzať chce už len vytrvalosť. Veríme, že to zvládnete a keď nie – v Zlatých kúpeľoch vám radi pomôžeme.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám