()

5 tipov na letné výlety s deťmi v okolí Turčianskych Teplíc

5 tipov na letné výlety s deťmi v okolí Turčianskych Teplíc

Leto je v plnom prúde a prináša so sebou dlhé dni a príjemné teplé počasie, ktoré nás láka vyraziť s rodinou na výlet. Ak neviete, kam sa vybrať s deťmi počas letných prázdnin, nechajte sa inšpirovať našimi tipmi, ktoré rozhodne stoja za návštevu.

1. SPA&Aquapark Turčianske Teplice

Pokiaľ sa chcete vyhnúť horúčavám a zažiť skvelú letnú zábavu, Spa&Aquapark Turčianske Teplice je práve tým miestom, ktoré hľadáte. Na deti čakajú atrakcie od výmyslu sveta, tobogány, či letné aktivity s animátormi, ktorí sa zaručene postarajú o celodenný program plný radosti a smiechu. V zóne SPA si na svoje prídete aj vy, či už relaxom v rehabilitačnom bazéne, horúcom sedacom kúpeli alebo vo vírivke.

2. Šútovský vodopád

Na Slovensku je nekonečné množstvo krásnych vodopádov. Jedným z nich je aj Šútovský vodopád, ktorý sa nachádza v Krivánskej Malej Fatre. Vďaka jeho majestátnej výške 38 metrov ho zaraďujeme v rebríčku najvyšších vodopádov na Slovensku na úžasné štvrté miesto. Cesta k vodopádu vedie nenáročným náučným chodníkom Šútovskou dolinou, ktorý určite ocenia aj vaše ratolesti.

3. Cyklotrasa Turčianske Teplice - Remata

Bicyklovanie patrí medzi najobľúbenejšie športy medzi deťmi. Bola by škoda nevyužiť toto letné obdobie na spoznávanie krás prírody po okolí. Jednou z nenáročných cyklotrás, ideálnou s deťmi je Cyklotrasa Turčianske Teplice – Remata. Trasa dlhá 16,5 km začína v meste Turčianske Teplice, pokračuje do obce Sklené a končí v rekreačnej oblasti Remata. Počas jazdy na bicykli si môžete vychutnávať krásne panorámy, ktoré sa budú postupne meniť s každým kilometrom.

4. Lavička Gardeon

Počuli ste už o megalavičke Gardeon? Túto XXL lavičku na kopci pri Kláštore pod Znievom sa naozaj nedá neprehliadnuť. Je viac než 3 metre vysoká a 5 metrov široká, a preto sa tu na chvíľu budete cítiť ako malí škriatkovia. Po vyštveraní sa na lavičku môžete obdivovať výhľad na okolie, na dedinu pod vami aj zrúcaninu Znievskeho hradu. Je to skvelé oddychové miesto, ideálne pre výlet s deťmi.

5. Motokáry v Martine

Aj letné počasie vie niekedy prekvapiť a v nepriaznivom počasí sa Motokárová hala v Martine o adrenalínový program hravo postará. Dĺžka dráhy je cca 380 metrov a striedavé technické úseky s rovinkou zaručene splnia očakávania aj tých náročnejších pretekárov. O zážitok bude postarané aj pre tých najmenších, ktorí by ešte nemohli jazdiť sami  – k dispozícií sú totiž aj motokáry pre dvoch.

Využite naplno letné dni na tvorenie nezabudnuteľných spomienok, Turčianske Teplice a ich okolie vám prináša množstvo miest na zábavu s rodinou. Nech už sa vyberiete na výlet kamkoľvek, veríme, že sa poteší celá vaša rodinka.

 

 

 

 

 

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám