()

Saunový svet – čo ponúka a prečo ho navštíviť?

Túžite si na chvíľu oddýchnuť a vypnúť od každodenných povinností? V Spa&Aquapark Turčianske Teplice sme pre vás vytvorili jedinečné miesto, kde si budete môcť dokonale odpočinúť. Doprajte si relax v novootvorenom saunovom svete. V tomto článku vám prezradíme, čo všetko saunový svet ponúka, a prečo by ste ho nemali pri návšteve Moderných kúpeľov minúť.

V saunovom svete sa nachádza:

Komplex 6 sáun

Komplex sáun ponúka nielen široký výber rôznych saunových procedúr, ale aj fascinujúci zážitok spojený s každou z nich. Každá zo šiestich sáun je jedinečná a ponúka odlišné benefity pre telo a myseľ. Okrem sáun tu nájdete aj ľadopád, sprchu so simulovaným letným dažďom a búrkou, či ochladzovacie vedro určené len pre tých “najodvážnejších.“

1. Klasická Fínska sauna a Sudová Fínska sauna

Fínska sauna je známa svojimi vysokými teplotami, čím prispieva k stimulácii krvného obehu a prečisteniu celého tela. Pobyt v nej prinavráti stratenú energiu a zvyšuje prevenciu prechladnutia. Niet divu, že práve Fíni patria medzi najzdravšie národy sveta.

2. Infra sauna

Pobyt v infrasaune oceníte najmä vtedy, ak zle znášate vysoké teploty a ťažko sa vám dýcha v klasických saunách. Infračervené lúče prenikajú hlboko do tkanív, a tým pomáhajú vyplavovať škodlivé toxíny z tela. Čo však poteší mnohé dámy je fakt, že pri pravidelnom používaní vie pobyt v infrasaune dopomôcť v boji proti celulitíde.

3. Soľná sauna

Pravidelné používanie soľnej sauny má mnoho prospešných účinkov. Zlepšuje priechodnosť dýchacích ciest, znižuje príznaky alergie a zásobuje organizmus kyslíkom. Okrem toho má soľ antibakteriálne a protizápalové vlastnosti, čím pomáha pri liečbe infekcií.

4. Eukalyptová sauna

Eukalyptová sauna predstavuje to pravé spojenie aromaterapie s blahodarnými účinkami parnej sauny. Príjemná eukalyptová vôňa uvoľní dýchacie cesty, odbúrava stres a pocit úzkosti.

5. Lesná sauna

Počas návštevy lesnej sauny sa ocitnete myšlienkami v horskom prostredí Veľkej Fatry. Vôňa ihličnanov nie je len príjemnou záležitosťou, ale má najmä bohaté liečebné účinky pri rôznych dýchacích problémoch.

Oddychová zóna

Po návšteve sauny je ideálnym krokom presunúť sa do oddychovej zóny, kde načerpáte novú energiu po saunovaní. Príjemnú atmosféru dotvára relaxačná hudba a moderný interiér. V oddychovej zóne nechýbajú ani chladené nápoje a osviežujúce občerstvenie.

Veríme, že sme vám priblížili novootvorený saunový svet v Moderných kúpeľoch Turčianske Teplice. Saunový svet je pre vás k dispozícii od piatka do nedele a rezerváciu odporúčame urobiť minimálne 48 hodín vopred. Tešíme sa na vás.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám