()

Termoterapia – čo to je a kedy sa používa?

Teplo na zmiernenie bolesti využíva ľudstvo už od nepamäti. Ešte v dávnych časoch starovekého Grécka a Ríma ľudia objavili liečivú silu tepla. Nie je preto žiadnym prekvapením, že termoterapia je dodnes jednou z najpopulárnejších terapeutických kúpeľných procedúr. V tomto článku vám priblížime, aké pozitívne účinky má na telo termoterapia, a prečo by ste si ju mali v Moderných kúpeľoch Turčianske Teplice dopriať aj vy.

Čo je termoterapia?

Termoterapia je v jednoduchosti povedané liečba teplom, resp. teploliečba. Táto terapeutická metóda využíva výmenu tepla medzi telom a jeho okolím. Medzi termoterapické procedúry patria parafínové, bahenné a rašelinové obklady. Odporúčajú sa najmä pri akútnych zraneniach, zápaloch pohybového aparátu a chronických reumatických ochoreniach pohybového systému.

Pozitívne účinky termoterapie:

  • uvoľnuje svalstvo
  • urýchľuje metabolizmus
  • prekrvuje tkanivá
  • posilňuje imunitný systém
  • tlmí bolesť

Liečebné procedúry termoterapie v Moderných kúpeľoch:

1. Parafangový obklad Džibuti

Parafangový obklad Džibuti, vyrobený zo vzácneho bahna a parafínu, prehreje a vyživuje ubolené kĺby. Aplikuje sa na krčnú, hrudnú alebo krížovú oblasť chrbta.

Kedy sa obklad odporúča:

Parafangový obklad Džibuti je správnou voľbou pre tých, ktorí trpia nepríjemnými bolesťami v kĺboch - jeho minerálne látky hĺbkovo preniknú a vyživia tkanivá. V dôsledku prehrievania tkanív často pozorujeme aj zoštíhľujúci efekt.

2. Parafínový obklad Gabun

Parafínový obklad, nahriaty na teplotu 55°C, príjemne prehrieva a vyživuje krčnú chrbticu, kĺby a ubolené kríže. Je bohatý na minerály, ako sú železo, kremík a horčík. Vysoký obsah vitamínu E pomáha zachovať mladistvú pokožku.

Kedy sa obklad odporúča:

Parafínový obklad Gabun má výnimočné vlastnosti, a preto je účinný najmä pri ochoreniach pohybového aparátu a neurologických problémoch. Okrem toho upokojuje popraskanú a suchú pokožku, čím je ideálny pri chronickej reumatickej artritíde a ochoreniach malých kĺbov na končatinách.

3. Rašelinový obklad Togo

Rašelinový obklad Togo je bohatý na živiny, minerály, stopové prvky a organické látky, ktoré priaznivo ovplyvňujú organizmus. Tento obklad podporuje metabolizmus a zvyšuje obranyschopnosť tela. Aplikuje sa na krčnú, hrudnú alebo krížovú časť chrbta.

Kedy sa obklad odporúča:

Rašelinový zábal Togo oporúčame pri pohybových a neurologických ochoreniach na uvoľnenie svalov, prehriatie tkanív a zlepšenie prekrvenia.

Zažite a vyskúšajte si blahodarne účinky termoterapie na vlastnej koži. Vybrať si môžete z našej ponuky liečebných procedúr termoterapie v Moderných kúpeľoch Turčianske Teplice. Tešíme sa na vašu návštevu.

 

 

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám