()

V čom spočíva unikátnosť turčianskych kúpeľov?

Nie sú kúpele ako kúpele. Tie naše, Zlaté kúpele, už dlhé roky prinášajú svojim hosťom nezabudnuteľný zážitok a dlhodobé priaznivé účinky z každej návštevy. Prečo sú turčianske kúpele tak obľúbené a v čom spočíva ich jedinečnosť? Radi vám priblížime naše najväčšie poklady.

Unikátne liečivé pramene

Vedeli ste, že existuje samotný zákon o prírodných liečivých vodách, prírodných kúpeľoch, kúpeľných miestach a prírodných minerálnym vodách? Jeho presné znenie nájdete v Zbierke zákonov pod číslom č. 538/2005. Podľa uvedeného zákona sú aj turčianske termálne pramenecelkovou mineralizáciou až na úrovni 1524 mg/l a unikátnym minerálno-chemickým zložením vyhlásené za liečivé minerálne vody s dokázateľne širokospektrálnymi liečivými účinkami. V areáli našich Zlatých kúpeľov sa nachádzajú štyri pisciny, teda priame vývery minerálnej termálnej liečivej vody, ktoré zásobujú Zlaté kúpele termálnou liečivou minerálnou vodou. A aj vďaka nim nájdete na území kúpeľov štyri pitné pramene, ktoré sa používajú pri pitných kúrach. Nesú názov Kollár, Živena, Sissi a pitný prameň Žigmund.

Pokiaľ vás trápia choroby pohybového aparátu, onkologické ochorenie, alebo hľadáte úľavu od bolesti pri neurologických, urologických/gynekologických ťažkostiach, termálna minerálna voda je výborným prostriedkom pre liečbu najrôznejších ochorení. Okúste aj vy na vlastnej koži silu našich unikátnych liečivých prameňov, či už vo forme liečebno-rehabilitačných kúpeľov, pitnej kúry alebo vodoliečebnýchvaňových procedúr, ktoré poskytujeme v našich liečebných domoch.

Liečba zlatom

Zlato nie je len krásnym doplnkom, luxusnou komoditou a investíciou, ale dokáže aj liečiť. Nejde však o žiadny novodobý výmysel, zlato používali na účely liečenia rôznych ochorení už alchymisti v starovekom Egypte. V modernej medicíne sa jeho využitie značne rozšírilo a pre výnimočné vlastnosti a liečivé účinky využívame zlato aj v našich Zlatých kúpeľoch. Prostredníctvom luxusného zábalu, relaxačnej masáže, jedinečnej zlatej pleťovej masky i pitnej kúry preniknú čiastočky čistého 24-karátového zlata hlboko do vášho tela a postarajú sa o intenzívnu regeneráciu, hydratáciu, prekrvenie a omladenie pokožky. 

Architektonická dominanta Turčianskych Teplíc

Pod kupolou neoklasicistickej stavby zrekonštruovaného hotela Royal Palace***** sa ukrýva kúpeľná časť nesúca názov Royal Bath - jedinečný ikonický bazén so zlatou mozaikou a stále aktívnou piscinou, ktorý vám na prvý pohľad vezme dych. Ponorte sa do termálnej minerálnej liečivej vody a nechajte „odplávať“ všetky starosti a povinnosti bežných dní. Kúpeľ v bazéne vás naplní novou energiou, posilní a príjemne zrelaxuje telo i ducha. Po ňom odporúčame niektorú z našich kráľovských masáží alebo oddych v zábale v luxusnej relaxačnej miestnosti hotela.

Prechádzky kultúrnou pamiatkou

Príjemné počasie zostávajúcich letných dní priam láka na prechádzku a posedenie v parku. Historický kúpeľný park, ktorý je zároveň aj národnou kultúrou pamiatkou, vás prekvapí nielen pestrou výsadbou domácich i exotických rastlín, ale aj zaujímavými lavičkami v najrôznejších podobách. Práve nevšedné lavičky pokrstené slávnymi osobnosťami ako Jozef Bednárik či Mário Radačovský sú najväčšou atrakciou parku, ktorá vyčarí úsmev nielen na tvárach detí, ale aj dospelých. Park slávy sa nachádza v bezprostrednej blízkosti kúpeľných domov, päťhviezdičkového hotela Royal Palace, Spa&Aquaparku a už v budúcom roku naň budú mať výhľad aj majitelia luxusných apartmánov Rezidencie Opera, ktorá vyrastie priamo oproti.

Ak vám však samotný park s rozlohou až okolo 15 hektárov náhodou na prechádzku postačovať nebude, môžete sa vydať spoznávať okolie. Turčianske Teplice sú skvelým východiskovým bodom pre rôzne turistické chodníčky i kultúrne pamiatky, ktoré lákajú nie len domácich, ale aj zahraničných návštevníkov.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám