()

Prečo by ste cvičenie s fitloptou mali vyskúšať aj vy

Pamätáte si ešte to obdobie, keď bola fitlopta populárna? Nie je to tak dávno, čo ju mal každý doma. Fitlopta však nie je len zábavka, ale tiež skvelá pomôcka pri cvičení a rehabilitácií. V Zlatých kúpeľoch ju využívame na cvičenie a v tomto článku vám povieme, prečo by ste ju mali vyskúšať aj vy.

Aké výhody vám prináša cvičenie na FIT lopte?

Fitlopta má obrovské množstvo výhod. Okrem toho, že počas sedenia núti vaše telo udržať rovnováhu, čím sa zapájajú hlboké svaly chrbta, tak je vhodná aj ako pomôcka pri cvičení. Vďaka fitlopte si zlepšíte držanie tela, získate lepšiu stabilitu, odľahčite platničky a stavce, posilnite brušné a chrbtové svaly a podporíte správny sklon panvy.

Ako môžete využívať FIT loptu?

Fitlopta má všestranné použitie. Známa je využitím pri dynamickom sedení, ktoré odľahčuje platničky a stavce, vďaka čomu posilňuje brušné a chrbtové svaly. Pri cvičení s fitloptou môžete zlepšiť držanie a pružnosť vášho tela. Fitlopta sa často využíva pri rehabilitácií. Je vhodná najmä po úrazoch chrbtice, ale aj kolien.

Jednoduché cviky na fitlopte môžete skúsiť aj doma. Stačia k tomu jednoduché cviky ako naťahovanie, prevaľovanie na brucho a chrbát, či dokonca obyčajné pohojdávanie na lopte. Tieto cviky vám jednak spevnia držanie tela, ale aj odbúrajú stres a napätie, ktoré sa v tele počas dňa nahromadilo.

Ak sa rozhodnete fitloptu využívať aj doma, je potrebné zvoliť si správnu veľkosť lopty. Tá sa určuje na základe vašej výšky:

  • 150 cm – 163 cm výšky: fitlopta s priemerom 55 cm,
  • 163 cm – 180 cm výšky: fitlopta s priemerom 65 cm,
  • 180 cm – 201 cm výšky: fitlopta s priemerom 75 cm.

Odporúčame vám, aby ste si cvičenie najprv vyskúšali s odborníkom a až potom ho praktizovali doma. Najmä, ak vás trápi nejaké závažnejšie ochorenie. Veríme, že ani vy sami si nechcete ublížiť, ale skôr pomôcť. 

Ako využívame fitlopty v Zlatých kúpeľoch Turčianske Teplice?

Zlatých kúpeľoch využívame fitlopty na cvičenie a rehabilitáciu. Dvadsaťminútové cvičenie s fyzioterapeutom prebieha v menších skupinách a zameriava sa na posilnenie chrbtice, brušných svalov a mobilným bedrových kĺbov. Cviky sa individuálne prispôsobujú danej skupine. Toto cvičenie je ideálne po úrazoch, ale tiež pri pohybových ochoreniach.

Zaručujeme vám, že pravidelným cvičením na fitlopte docielite lepšiu ohybnosť a uvoľnenie svalov. Fitlopta pomáha dostať pacientov naspäť do formy. Na cvičenie s fitloptami potrebujete lekársky predpis.

Rehabilitácia na fitlopte je jednou z najúčinnejších metód. Ak vás trápia bolesti pohybového aparátu, tak nás neváhajte kontaktovať. Radi vám pomôžeme.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám