()

5 benefitov masáže horúcimi lávovými kameňmi

Masáže sa praktizujú po tisícročia v každom kúte sveta a niet sa vôbec čomu čudovať. Určite ste už vyskúšali klasickú celotelovú masáž, ale čo tak skúsiť masáž horúcimi lávovými kameňmi? V tomto článku vám priblížime, aké pozitívne účinky má na telo masáž horúcimi lávovými kameňmi, a prečo by ste si ju mali v Moderných kúpeľoch Turčianske Teplice dopriať aj vy.

Prečo lávové kamene?

Už starovekí učenci prikladali kameňom liečivú moc. Za svoju hladkú štruktúru a jedinečný vzhľad vďačia sopečnému pôvodu. Najčastejšie ide o čadiče, ktoré majú charakteristickú tmavošedú až čiernu farbu a vyznačujú sa schopnosťou výborne absorbovať, udržiavať a následne odovzdávať teplo.

Aplikácia

Pri masáži horúcimi kameňmi sa na jednotlivé časti tela položia ploché vyhrievané kamene - najčastejšie umiestnenie kameňov je na chrbticu, brucho, hrudník, dlane a chodidlá. Pri dlhšom pôsobení lávových kameňov sa človek začína potiť, čím sa prečisťuje organizmus a zbavuje sa tak škodlivých látok.

Aké sú benefity masáže horúcimi lávovými kameňmi?

1. Znižuje svalové napätie a úľavu od bolesti

Je všeobecne známe, že teplo sa po dlhé stáročia používa na zmiernenie bolesti. Vlhké teplo z vyhriatych kameňov sa aplikuje na svaly a tkanivá, čím pomáha uvoľniť svalové napätie - toto napätie môže byť jedným z hlavných faktorov spôsobujúcich bolesť.

2. Zlepšená cirkulácia

Keďže teplo z kameňov preniká hlboko do tkanív, dochádza k otváraniu krvných ciev a zvyšovaniu vazodilatácie, čo v konečnom dôsledku spôsobuje zlepšenie cirkulácie. Zvýšená cirkulácia prinesie viac kyslíka do svalov, ktorý dopomôže zmierniť bolesť a stuhnutosť.

3. Podporuje spánok

Trpíte nespavosťou? Pri uvoľnení, ktoré dosiahnete prostredníctvom tejto terapie bude pre vás jednoduchšie zaspať, a dosiahnuť tak kvalitnejší spánok.

 4. Psychické uvoľnenie

Relaxácia dosiahnutá prostredníctvom lávových kameňov pomáha zmierniť psychický stres.

 5. Pôsobí proti celulitíde

Teplo z kameňov zlepšuje prietok krvi do pokožky, a prispieva tak k lepšiemu vzhľadu a textúre kože.

Kedy sa odporúča masáž lávovými kameňmi?

Masáž je vhodná pre každého, kto trpí svalovým napätím, bolesťou, nespavosťou alebo stresom.

Na čo si dať pozor pri masáži lávovými kameňmi?

Je dôležité mať na pamäti, že účinky masáže horúcimi lávovými kameňmi sa môžu u každého jednotlivca líšiť a nemusia byť vhodné pre každého. Masážna procedúra sa neodporúča tým, ktorí trpia na vysoký tlak, majú choré srdce, nákazlivé vírusové ochorenie, kŕčové žily, či infekcie.

Nech sa rozhodnete pre akýkoľvek druh masáže, dôležité je, aby ste si dopriali chvíľu oddychu a zrelaxovali. Prezrite si celú našu aktuálnu ponuku masáži v Moderných kúpeľoch Turčianske Teplice a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

 

 

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám