()

5 dôvodov, prečo ísť do kúpeľov na relaxačný pobyt

Do kúpeľov už dávno nechodia iba tí, ktorí trpia zdravotnými problémami a potrebujú liečbu. Pobyt v kúpeľoch si užijú aj tí, ktorí túžia po prevencii a wellness službách. Veď čo môže byť lepšie ako pár dní či týždňov blahodarných procedúr, sladkého ničnerobenia alebo pohybu v zdravom prostredí? Vychutnať si môžete saunu, masáže a rôzne iné procedúry.

Kúpele majú veľa kladných účinkov pre vaše zdravie a pri niektorých ostanete možno aj prekvapení. Jedinečná turčianska termálna minerálna liečivá voda je bohato mineralizovaná (až 1524 mg/l) a obsahuje sírany, hydrouhličitany, vápnik, horčík, železo a ďalšie minerály. Má dokázateľne liečivé účinky na ochorenia pohybového aparátu, urologické, nervové a gynekologické ochorenia. Kto by to bol povedal, čo všetko dokážu obyčajné kúpele.

Liečivú silu kúpeľnej vody poznali už pred stáročiami. V Turčianskej termálnej minerálnej liečivej vode sa kúpaval aj kráľ Žigmund Luxemburský. Spojenie zlata a turčianskej vody mu vyliečilo lámky a pomohlo s dlhovekosťou. Od týchto čias sa kúpele rozšírili po celom svete.

Počet kúpeľných procedúr sa počas rokov rozrástol o rôzne pohybové cvičenia, dychové sedenia, aromaterapiu, masáže a ďalšie kúpeľné služby, ktoré prinášajú množstvo zdravotných benefitov. Ktoré to sú?

Zdravotné aspekty

Na vaše zdravie vplýva nielen liečivá voda, ale aj samotný pohyb, ktorý v kúpeľoch máte. Stačí pomyslieť na plávanie. Pohyb vo vode je pre telo úplne prirodzený a zároveň veľmi prínosný pre zdravie. Vo vode sa cítime ľahký ako obláčik. Aj tie najnáročnejšie pohyby idú zrazu jedna radosť. Plávanie vám zvyšuje kondíciu a pravidelným plávaním, ktoré v kúpeľoch určite budete mať, si môžete zredukovať váhu a posilniť svaly.

Oddýchnete si a načerpáte nové sily

Kedy naposledy ste nemuseli vôbec nič robiť? Žiadne varenie, upratovanie.. Jednoducho čas len pre seba. Spíte dlhšie, absolvujete procedúry, vyberiete sa na výlet a v hlave máte úplný pokoj. Už dávno ste nezažili taký pokoj? Na kúpeľnom pobyte ozaj nič nemusíte. Iba oddychovať.

Skvelá psycho-hygiena

Ako sme už spomenuli, kúpeľné pobyty napomáhajú stíšiť myšlienky, ktoré často vedú k stresu. Skĺznuť do smútku, apatie, úzkosti či hnevu je veľmi jednoduché. Oveľa ťažšie je prinavrátiť sa do psychickej pohody. Čas v kúpeľoch viete využiť na rozmýšľanie nad vecami, na ktoré bežne čas nemáte. Utriedite si myšlienky a ticho upokojí vašu myseľ, vďaka čomu nadobudnete duševnú pohodu. Prioritou každého wellness pobytu je harmónia tela i duše.

Úprava hladiny cukru v krvi, redukcia váhy

Pokojný režim bez stresu a obáv, sám o sebe pomáha chudnutiu. Kúpeľná liečba pomáha znižovať hladinu cukru v krvi, najmä pri pravidelných návštevách. Počas procedúr prirodzene spaľujete tuk v tele. Stačí už len doplniť pobyt o aktívny pohyb a úpravu diéty. Ani sa nenazdáte a prebytočné kilá pôjdu dolu.

Avšak, pri kúpeľnom pobyte si môžete vybrať aj program zameraný na redukciu váhy. V prípade tohto programu si zacvičíte, pridáte prechádzku v kúpeľnom parku a váš metabolizmus sa raz-dva naštartuje na chudnutie.

Naučíte sa, ako sa správne stravovať

Ono to vyzerá, že sa všetko točí okolo váhy, však? Správne stravovanie je dôležité nielen na udržanie váhy, ale zároveň na prijímanie všetkých živín. Už len taký vysoký cholesterol je spôsobený nesprávnou životosprávou. Vedeli ste, že strava ovplyvňuje vaše zdravie po fyzickej aj psychickej stránke? Aj preto sa počas kúpeľného pobytu kladie na ňu veľký dôraz. Dôležitá je vyváženosť a pestrosť. Počas pobytu uvidíte bežný stravovací režim, ktorý by ste mali dodržiavať aj doma.

Ešte stále váhate, či sa oplatí ísť do kúpeľov? Ak sme vás na základe vyššie spomenutých dôvodov nepresvedčili, tak už ozaj nevieme! Veď liečivé účinky minerálnych vôd potvrdzujú nielen stáročné skúsenosti lekárov, ale aj priaznivé výsledky vedeckých výskumov. Toľko dobrých benefitov.. tak prečo ešte odolávate? My sa na vás už tešíme v Turčianskych Tepliciach.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám