()

5 mýtov o kúpeľoch, ktorým by ste mali prestať veriť

Stále veríte tomu, že kúpele sú len pre ľudí so zdravotnými problémami? Opak je pravdou! Zlaté kúpele sú skvelým miestom na dovolenku či víkendový oddych, počas ktorých si vychutnáte vynikajúce služby a procedúry. Vďaka nim si zregenerujete dušu aj telo. V tomto článku sme pre vás zhrnuli 5 mýtov o kúpeľoch, ktorým by ste už konečne mali prestať veriť.

1.   MÝTUS – Kúpele sú len pre chorých ľudí a seniorov

Do kúpeľov už dávno nechodia len chorí ľudia a seniori. Kúpele sú vhodné pre všetky vekové kategórie, dokonca aj pre deti. Okrem liečebných pobytov v Zlatých kúpeľoch Turčianske Teplice máme v ponuke aj liečebno-preventívne, víkendové a aktívne pobyty, ale tiež zvlášť pobyty pre seniorov a ženy.

2.   MÝTUS – Kúpele nie sú vhodné pre rodiny s deťmi

Ďalší mýtus, ktorý pre naše Zlaté kúpele jednoznačne neplatí. Práve pobyt Spa&Aquapark je vhodný pre rodiny s deťmi. Ak hľadáte atraktívnu dovolenku spojenú s relaxom v Medical Spa, liečivým kúpeľom v Červenom kúpeli priamo nad prameňom a so zábavou na tobogánoch, tak tento pobyt je pre vás ideálny. Okrem zábavy vo vode sa môžete vydať na výlety za hradmi a zámkami v okolí alebo na turistiku do Veľkej Fatry.

3.   MÝTUS – Do kúpeľov sa chodí minimálne na 21 dní

K výhodám kúpeľov rozhodne radíme oddych. Do kúpeľov tak môžete ísť aj bez akejkoľvek diagnózy. Či už si zvolíte formu wellnessu alebo prevencie – relax si jednoznačne zaslúžite. Dĺžku pobytu si v tomto prípade volíte vy sami, a preto môžete prísť aj na kratšie ako 21 dní. Pokojne aj na víkend. Pozrite si naše aktuálne víkendové pobyty.

4.   MÝTUS – V kúpeľoch je NUDA

Kto tvrdí, že v kúpeľoch je nuda, tak nebol v tých správnych kúpeľoch! Áno, samozrejme. Kúpele sú o tom spomaliť, oddýchnuť si a načerpať nové sily, ktoré ste stratili chorobou alebo každodenným zhonom. Ak pravidelne zažívate rušné dni, môže vám to zo začiatku pripadať ako nuda. Avšak, okrem procedúr v Zlatých kúpeľoch môžete aj spoznávať mesto, navštíviť kúpeľný park, zúčastniť sa na spoločenských hrách, tanečných zábavách a rôznych iných spoločenských večeroch. Jednoducho zažijete bohatý kultúrny program, počas ktorého sa nudiť nebudete.

5.   MÝTUS – Je to len obyčajná termálna voda  

A predsa nie je. Slovenské kúpeľníctvo patrí medzi najvyspelejšie v Európe. Liečivé účinky termálnych prameňov u nás poznali už v minulosti. Minerálna voda je liečivá len prípade, že obsahuje aspoň 1000 mg rozpustených tuhých látok na liter. Turčianska termálna minerálna liečivá voda obsahuje až 1524mg/l. Používa sa na ochorenia pohybového ústrojenstva, neurologické a urologické ochorenia, rôzne gynekologické problémy a ochorenia tráviaceho ústrojenstva. 

Tak čo, ako hodnotíte kúpele po prečítaní tohto článku? Stále neveríte, že ide len o mýty? Tak neváhajte a príďte sa do Zlatých kúpeľov presvedčiť sami. Zažijete kvalitné služby a procedúry, vďaka ktorým sa vám vaše zdravie poďakuje. Tešíme sa na vašu návštevu.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám