()

5 tipov, ako stráviť jarné prázdniny

Jarné prázdniny sú za rohom a vy ešte neviete, ako ich s vašimi deťmi strávite? Užite si voľné dni v prostredí Turčianskych Teplíc a ich bezprostrednom okolí. Veď zábava a nové zážitky, sú to najlepšie, čo si pre vaše deti môžete želať. V tomto článku vám predstavíme 5 tipov, ako stráviť jarné prázdniny v okolí Turčianskych Teplíc.

1.   Strávte deň v SPA&AQUAPARKU Turčianske Teplice

Využite voľný čas naplno a príďte na celý deň do aquaparku. Spa&Aquapark Turčianske Teplice je dokonalým spojením turčianskej termálnej minerálnej liečivej vody, atrakcií a zábavy, ktoré deti veľmi milujú. Po celodennom bláznení sa vo vode, spokojne ľahnú doma do postele.

2.   Kúpeľný pobyt v Turčianskych Tepliciach

Vedeli ste, že u nás môžete ostať aj na pobyt? Počas jarných prázdnin vás určite poteší pobyt v Spa&Aquaparku, pričom v cene balíka máte zahrnuté vstupy do aquaparku. Okrem bežného dňa v aquaparku si tak môžete užiť aj okolie Turčianskych Teplíc. Vaše deti tým rozhodne zabavíte.

3.   Turistika vo Veľkej Fatre

Máte radšej aktívnu dovolenku? Vyberte sa na turistiku do Veľkej Fatry, ktorú vždy môžete zakončiť v aquaparku. Turistické chodníky Veľkej Fatry lákajú nielen zbehlých turistov, ale aj rodiny s deťmi. Odporúčame vám navštíviť niektoré z vrcholov - Tlstá, Ostrá, Drieňok, Ploská, Ostredok alebo Krížna.

4.   Navštívte Španiu dolinu

Špania dolina sa nachádza smerom na Banskú Bystricu, čo je pomerne blízko, ak ste k nám prišli autom. Ide o bývalú banícku obec, ktorá je ideálnym miestom na výlet s deťmi. Všade navôkol obce môžete vidieť klopačky, haldy, banícke domy, kostoly a osídlenia, keďže je zároveň aj pamiatkovou rezerváciou ľudovej architektúry. Špania dolina jednoducho predstavuje miesto s úchvatným šarmom. 

5.   Výlet do Gaderskej doliny a na hrad Blatnica

Ak máte radi rodinnú turistiku, no nechcete nič náročné, navštívte Gaderskú dolinu. Nájdete ju za obcou Blatnica, neďaleko Turčianskych Teplíc. Gaderská dolina právom patrí medzi najkrajšie miesta na Slovensku. Nad mohutnými vápencovými bralami s početnými jaskyňami nájdete aj rozprávkovú zrúcaninu hradu Blatnica, ktorý pochádza z 13. storočia. Počas prechádzky si zaiste radi oddýchnete pri Gaderskom potoku, kde nájdete aj Mlynčekovo – vodné mlynčeky poháňané vodou z neďalekého prameňa. 

Čaro Turčianskych Teplíc zažijete najlepšie na vlastnej koži. Už viac neváhajte a príďte si užiť jarné prázdniny s rodinou k nám. Tešíme sa na vás!

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám