()

Aké sú výhody a účinky plynových injekcií

Počuli ste už o plynových injekciách, prípadne vám ich lekár predpísal v kúpeľoch a vy neviete o čo ide? Plynové injekcie predstavujú veľmi účinnú reflexnú terapiu, ktorá pomáha pri mnohých ťažkostiach. V kúpeľníctve ide o rokmi overenú a využívanú procedúru. Množstvo pacientov ich v Zlatých kúpeľoch Turčianske Teplice vyskúšalo a má s nimi pozitívne skúsenosti. Aké sú výhody a účinky plynových injekcií?

O akú procedúru ide?

Jedná sa o veľmi účinnú metódu, pri ktorej sa do presne určených akupunktúrnych bodov na tele aplikuje 15 až 20 ml medicínskeho oxidu uhličitého. Metóda plynových injekcií je založená na metóde stimulácie, pričom CO2 sa rýchlo vstrebáva do lymfatického a žilového obehu, v tkanive vytvára mierny tlak, ktorý sa postupne mení na príjemný hrejivý pocit v danej oblasti. 

Plynové injekcie sa vpichujú priamo do kože. Ich odporúčaná frekvencia je buď denne alebo 2 – 3krát do týždňa, maximálne sa však odporúča 10 aplikácií. Neskôr býva táto liečba doplnená aj o aplikácie v rozmedzí 2 až 3 týždňov, s opakovaním 4. až 6. mesiacov. Injekcie vám uľavia od bolesti a spolu s ďalšími liečebnými procedúrami sú účinným pomocníkom pri liečbe rôznych problémov.

Aké sú účinky plynových injekcií?

Medzi hlavné liečebné účinky patrí predovšetkým úľava od bolesti, zlepšenie výživy tkanív, zníženie svalového napätia, zlepšenie prekrvenia, protizápalový účinok a podpora regenerácie tkanív. Plynové injekcie sa odporúčajú najmä pri bolestiach chrbtice a kĺbov, ale tiež pri problémoch s prekrvením končatín, bolestiach hlavy a šije, ochoreniach srdca, neurologických ochoreniach, artritíde či osteoporóze.

Na čo si treba dávať pozor pri plynových injekciách?

Rovnako ako pri iných procedúrach, aj s plynovými injekciami sa spájajú rôzne kontraindikácie. Našťastie nejde o žiadne závažné problémy - môže nastať mierne krvácanie v mieste vpichu, bolestivosť alebo alergická reakcia na použitú dezinfekciu. 

Ak sa chystáte na kúpeľný pobyt a myslíte si, že by vám plynové injekcie pomohli, informujte sa o ich možnostiach u vášho lekára. Ten vám dá rovno lekársky predpis. My sa na vašu návštevu v Zlatých kúpeľoch už teraz tešíme!

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám