()

Ako si plniť ciele počas celého roka, nielen na nový rok

V januári si každý zvykne dávať rôzne predsavzatia, ktoré v nasledujúcom roku splní. Avšak, poznáte to. Vydržíte mesiac a viac už nie. Investovať do zdravia môžete počas celého roka. Na nový rok si zadefinujte jasné pravidlá. Ako na to?

Pozerajte sa na vaše predsavzatia realisticky

Schudnúť 10 kg za mesiac je naozaj nereálne. Takým cieľom docielite len to, že budete cítiť nechuť. Pozrite sa na vaše ciele realisticky a zadefinujte si také, ktoré sa dajú ľahko splniť. Menej je niekedy viac. Dosiahnuť realistické ciele sa vám veľmi rýchlo podarí a zároveň budete mať motiváciu pokračovať aj ďalší mesiac.

Rozpíšte si jednotlivé kroky, ktoré podniknete

Vysloviť cieľ je jednoduché, no dopracovať sa k nemu je už o niečo horšie. Aj preto je dôležité, aby ste si jasne zadefinovali jednotlivé kroky, ktoré urobíte, aby ste váš cieľ splnili. Namiesto predsavzatia schudnúť 10 kg za mesiac si dajte cieľ napr. „zacvičiť si 3x do týždňa“ a pridávať viac ovocia a zeleniny do jedálnička.

Robte to pre seba

Dávajte si len také predsavzatia a ciele, ktoré si úprimne želáte vy sami splniť. Chcete, aby to fungovalo? Tak majte svoje ciele. Také, ktoré vám budú robiť radosť, keď ich splníte. Ak by ste totiž robili niečo len preto, že to vyžaduje niekto iný, veľmi ľahko by nastala situácia plná stresu a pocitov zlyhania.

Doprajte si čas

Niekedy je náročné seknúť s niečím zo dňa na deň. Dokonca aj cvičiť zrazu každý deň nie je ideálne. Vaše telo bude protestovať, najmä ak ste doteraz poriadne nič nerobili. Doprajte mu čas. Začnite malými krokmi a postupne pridávajte náročnosť. Uvidíte, že si rýchlejšie vybudujete disciplínu a chuť plniť si cieľ, keď uvidíte, ako vám to postupne ide lepšie a lepšie.

Nebuďte v tom sami

Povedzte o vašom predsavzatí blízkej osobe, ktorá vás podporí. Môžete ju skúsiť aj požiadať, aby vám pomohla. Ako? Podporujte sa vo vašich cieľoch navzájom. Ak máte rovnaký, či podobný cieľ môžete niektoré kroky vykonávať spolu. Navzájom sa tak nielen podporíte, ale môžete si vymieňať aj cenné rady.

Zlyhali ste? Skúste to znova!

A v konečnom dôsledku naozaj nie je podstatné, či ste jeden deň vynechali alebo nie. Pokračujte aj tak. To, že ste v jeden deň zlyhali ešte neznamená, že je všetko zahodené. Zadefinujte si, kde ste spravili chybu a nabudúce sa tomu môžete vyvarovať. Dôležité je neustále na sebe pracovať a pokračovať aj po zlyhaní.

Ak ste sa rozhodli tento rok zapracovať na vašom zdraví, v Zlatých kúpeľoch Turčianske Teplice vám veľmi radi pomôžeme. Príďte si vychutnať blahodarné účinky kúpania či masáží, ktoré pomôžu vášmu unavenému telu a svalom. Veď hýčkanie a starostlivosť o seba je rovnako dôležitá. Ba dokonca najdôležitejšia. Až keď bude spokojné vaše telo, tak bude schopné podávať výkony.

 

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám