()

Ako účinne bojovať s bolesťou nôh I.

Nedávno sme vám priniesli sériu článkov, ktoré sa zameriavali na nepríjemné bolesti v chrbte, spôsoby ako sa bolesti zbaviť, ale najmä na to, ako jej účinne predchádzať. Týmto článkom vám chceme pomôcť bojovať s ďalšou z nepríjemných bolestí pobytového aparátu, bolesťou nôh. Bolesti nôh zažívame rôzne, v rôznych intervaloch a v dôsledku rôznych príčin. Bolesť, kŕče či iné nepríjemné stavy kdekoľvek na nohe sa môžu vyskytnúť v dôsledku nadmernej záťaže, ľahkých zranení či v dôsledku nesprávneho držania tela. Nepríjemnosti často zmiznú v krátkom čase a niektoré je možné zmierniť pomocou domácich prostriedkov.

Sú však aj prípady, pri ktorých bolesť spôsobuje vážny zdravotný stav. Ak trpíte vážnou alebo pretrvávajúcou bolesťou nôh, určite navštívte svojho lekára. Rýchla diagnostika a liečba akýchkoľvek základných bolestivých prejavov môže zabrániť zhoršeniu bolesti a zlepšiť váš dlhodobý stav.

Zhrňme si teda niektoré dostupné a veľmi účinné spôsoby na zmiernenie napätia a bolesti v nohách. Ako sme už načrtli vyššie, veľmi dôležité je správne držanie tela, pravidelný pohyb a dať nohám akýsi „priestor na dýchanie“.

Fyzioterapia

Fyzioterapia je jednou zo spôsobov ako zmierniť vaše bolesti. Využíva rôzne špecifické pohybové aktivity a cvičenia, zamerané na zlepšenie kondície a pohyblivosti či spevnenia svalstva. Fyzioterapeut najprv zhodnotí váš stav a na základe neho popíše, či je bolesť spôsobená svalovo-kostrovým alebo nervovým problémom či dokonca niečím iným. Ak je bolesť spôsobená nerovnováhou v svalovej sile alebo poranením vášho väzu, potom sa fyzioterapia stáva správnou voľbou na vyliečenie problému. Pri fyzioterapii je veľmi dôležité dbať na pravidelnosť, preto by sa jednotlivé cvičenia mali stať bežnou súčasťou vašich dní.

Pilates

Pilates predstavuje medzinárodne uznávaný systém rehabilitačných cvikov, vďaka ktorým môžete výrazne zlepšiť svoj zdravotný stav. Ide o bezpečné, vysoko efektívne a účinné cviky zamerané na pohybový aparát a posilnenie svalstva. Správnym a pravidelným cvičením môže dôjsť k posilneniu celého tela, uvoľneniu skrátených svalov a nadobudnutiu pružnosti. Pilates vyžaduje sústredenie na správne dýchanie a techniku vykonávaných pohybov, a taktiež je dôležitá správnosť a pravidelnosť pri ich vykonávaní. Na základe vášho stavu a bolestí fyzioterapeut jednotlivé cviky prispôsobí a upraví pre vaše potreby.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám