()

Ako účinne bojovať s bolesťou nôh II.

Predchádzajúci článok bol zameraný na bolesť v nohách a spôsoby ako bolesť eliminovať a predchádzať jej. Týmto článkom vám priblížime ďalšie účinné cesty ako s bolesťou nôh bojovať a najmä, ako ju nadobro poraziť.

Vírivka

Vodoliečba je jednou z metód fyzickej terapie využívaných pri rehabilitácii, pričom jednou z najpopulárnejších je práve whirlpool terapia. Vírivý kúpeľ je skvelým spôsobom, ako dosiahnuť regeneráciu a oddych tela i mysle. Kombinácia teplej vody a masážnych trysiek vo vírivke posilňuje krvný obeh. Zároveň pomáha rozširovať krvné cievy, čo umožňuje kyslíku a živinám prúdiť do jednotlivých častí tela vo väčšom množstve, a tak zlepšiť stav pohybovej sústavy, zmierniť bolesti a stuhnutosť kĺbov. Pobyt vo vírivom kúpeli poskytuje rýchlu úľavu od bolesti a vhodný je najmä pri rehabilitácií pohybového ústrojenstva, artritíde a poúrazových stavoch.

Parafínový obklad

Parafínový obklad je využívaný na liečebné účely najmä pre jeho schopnosti prijať vysoké množstvo tepla. Teplo dokáže v sebe dlho udržiavať a postupným uvoľňovaním zohrievať potrebné bolestivé oblasti. Pri pravidelných aplikáciách parafínu na postihnuté miesta dochádza k zmierneniu bolesti kĺbov, uvoľneniu nahromadeného napätia a rýchlej úľave od bolesti. a regeneráciu prepracovaným končatinám. Vyskúšať môžte aj parafangový alebo rašelinový obklad, ktoré sú taktiež v termoterapii často využívané.

Elektroliečba

Elektroliečba sa využíva najmä na liečbu ochorení pohybového aparátu a neurologických ochoreniach. Práve preto sme aj túto liečebnú metódu zaradili medzi spôsoby, ktoré pri boji s bolesťami nôh odporúčame vyskúšať. Elektroliečebná procedúra spočíva vo využívaní využíva zmiešaných elektrických prúdov rôznej intenzity, ktoré vyvolávajú dráždivý účinok. Tým, že dochádza k podráždeniu rôznych konkrétnych miest na tele sa dosiahne zvýšenie prekrvenia ošetrovanej oblasti a úľave od bolesti.

Ak nepríjemnými bolesťami nôh trpíte aj vy, určite neváhajte a uvedené liečebné metódy vyskúšajte. V Zlatých kúpeľoch Turčianske Teplice vám poskytneme tieto a mnohé ďalšie liečebné možnosti, aby sme vám tak pomohli obnoviť vaše zdravie a bezbolestný stav. 

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám