()

Ako vyzerá bežný deň v Zlatých kúpeľoch

Či už ide o ochorenia pohybového aparátu alebo iné poúrazové stavy, príp. astmu, tak treba uznať, že kúpele sú skvelým prostriedkom, ktorý vám pomôže vyliečiť tieto problémy. Ak ich kúpele nevyliečia úplne, tak ich minimálne zmiernia. Na kúpeľný pobyt máte nárok jedenkrát ročne, ak si to vyžaduje váš zdravotný stav. Avšak, navštíviť nás môžete aj v prípade, že chcete prísť ako samoplatca. Pred nástupom do kúpeľov si zaiste kladiete otázku: „Ako vyzerá bežný deň v kúpeľoch?“ V tomto článku vám veľmi radi odpovieme, aby ste mali ako-takú predstavu toho, čo vás čaká.

Prvý deň v kúpeľoch

V prvý deň, ihneď po príchode do Zlatých kúpeľov absolvujete vyšetrenie u lekára. Ten vám na základe vstupnej prehliadky predpíše vhodné kúpeľné procedúry, ktoré vášmu zdravotnému stavu vyhovujú najviac. Medzi nevyhnutnými vecami, ktoré by ste si mali zbaliť, sú aj podklady o vašom zdravotnom stave, ktoré vypisuje váš všeobecný lekár (nie neskôr, ako 14 dní pred nástupom do kúpeľov). Všetky nevyhnutné veci, ktoré by ste nemali zabudnúť pribaliť nájdete v staršom článku. 

Zázrak kúpeľnej liečby pozostáva z využívania prírodných liečivých zdrojov – turčianskej termálnej minerálnej liečivej vode, ktorá je doplnená o fyzioterapeutické cvičenia, profesionálne masáže a ďalšie typy procedúr. Termálna liečivá minerálna voda sa používa k čiastočným i celkovým kúpeľom, ale aj k pitným kúram pri určitých druhoch ochorení.

Ako vyzerá bežný deň v kúpeľoch

Pobyt v kúpeľoch je jedna veľká pohoda. Ráno vstanete tak, aby ste stihli raňajky, po ktorých vás už čakajú rôzne procedúry. Prvé dni si nechajte určitú časovú rezervu pred každou procedúrou, pretože miesto ešte nepoznáte, a preto oceníte to, že budete mať čas zorientovať sa a aspoň nebudete na žiadnu z procedúr meškať. Počas dňa absolvujete 3-4 procedúry, no závisí to od vášho rozpisu, ktorý v 1. deň dostanete na recepcii (po lekárskej prehliadke).

Okolo 12-stej vás čaká servírovaný teplý obed, po ktorom sa môžete tešiť na zvyšné procedúry, po ktorých skončení máte čas pre seba. Ten môžete využiť na odpočinok alebo rôzne výlety v okolí. Je len na vás, ako s voľným časom vynaložíte, no my vám dáme ešte nejaké tipy.

Okolie Zlatých kúpeľov je veľmi pekné, a preto by bolo na škodu, keby ho nenavštívite. Za návštevu rozhodne stojí kúpeľný park, ktorý nájdete v tesnej blízkosti vášho ubytovania. V centre mesta sa nachádza aj Galéria Mikuláša Galandu, ktorá je bývalým rodným domov významného slovenského maliara – Mikuláša Galandu. Ten sa považuje za zakladateľa moderny, grafika a ilustrátora. V blízkom okolí vám odporúčame navštíviť aj náučný chodník lesoparku Bôr, kaštiele v Diviakoch a Harmanecku jaskyňu, no ak by ste mali čas zájsť si do Veľkej Fatry, navštívte Znievsky hrad, hrad Blatnica, Gaderskú dolinu a jej okolie.

V kúpeľoch by ste si mali predovšetkým dopriať odpočinok od každodenného zhonu a povinností. O to viac, ak vás trápia zdravotné problémy. Využite čas v kúpeľoch pre seba, oddychujte a pokojne si doprajte poobedný spánok. Je úplne prirodzené, ak v 1. týždeň budete cítiť veľkú únavu. Odpočinok je súčasťou kúpeľnej liečby.

Čo vás čaká v posledný deň?

  • balenie,
  • výstupná kontrola u lekára, na ktorej zhodnotí predovšetkým prínos kúpeľnej liečby,
  • prepúšťacia správa,
  • posledné raňajky,
  • odubytovanie sa a následná cesta domov.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám