()

Ako zabaviť deti počas jesenných prázdnin?

Jesenné prázdniny sú za rohom, a vy stále rozmýšľate, ako zabaviť vaše ratolesti? Užite si posledné dni pestrofarebnej jesene a nechajte sa inšpirovať našimi tipmi, ktoré si užije každý člen rodiny.

1. Spoločne si napečte

Jednou z najzábavnejších aktivít, ktorú môžete počas jesenných prázdnin vyskúšať je spoločné pečenie. Zhromaždite rodinu v kuchyni, vytiahnite jabĺčka a pustite sa do pečenia. Na internete nájdete množstvo receptov, s ktorými vám deti môžu pomôcť – od makovej štrúdle, jabĺk v župane, orechového koláča, až po tekvicové muffiny.

 2. Zohrejte sa v teplučkej vode

Jesenné prázdniny sú ideálnym termínom na návštevu Spa&Aquapark Turčianske Teplice. Nič neunaví deti viac, ako celý deň strávený vo vode. Vyhnite sa sychravému počasiu a ponorte sa do vnútorného bazéna s teplotou vody až 35 °C. Zatiaľ čo si vy budete vychutnávať relax v zóne Medical Spa, vaše deti si môžu užívať nekonečnú zábavu na tobogánoch a vodných atrakciách.

 3. Zalietajte si so šarkanom

Púšťanie šarkanov je tá najobľúbenejšia jesenná aktivita, ktorú jednoducho nemôžete vynechať. Šarkana môžete kúpiť, ale väčšia zábava bude, ak ho vyrobíte doma s deťmi. Určite nájdete vo vašom okolí aj množstvo šarkaniád, kde si môžete šarkana vytvoriť, alebo prísť s vlastným.

 4. Vyrežte si tekvicu

Možno, že Halloween neslávite, ale vydlabať si s deťmi tekvicu môžete aj tak. Vyrezaná tekvica môže poslúžiť ako dekorácia pri vstupe do domu alebo ako svietnik. Ideálna tekvica na vyrezávanie by mala byť dostatočne veľká a mať pravidelný tvar. Tiež nemôže byť veľmi tvrdá, aby ste do nej mohli jednoducho vyrezať otvory.

5. Choďte do prírody

Nezáleží na tom, či pôjdete do parku alebo lesa, jesenná príroda hrá všetkými farbami. Počas prechádzky pozbierajte tie najkrajšie a najfarebnejšie listy a vytvorte si z nich jesennú kyticu. Po príchode domov môžete listy obkresliť, namaľovať farbami a pootláčať na papier.

Či už sa rozhodnete pre pečenie jablkového koláča, zbieranie gaštanov alebo deň strávený v aquaparku, veríme, že si tento spoločne strávený čas poriadne užijete.   

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám