()

Ako zvládnuť jarnú únavu

Prechod zo zimného do jarného obdobia je pre náš organizmus stresujúci. Obdobie tmavých dní bolo príliš dlhé a slnečné žiarenie nám jednoducho chýba. A nielen to, v zime zvykneme tráviť menej času na čerstvom vzduchu, trávime čas v prekúrených miestnostiach a všetky zdroje našej energie sa strácajú. Niet sa čomu čudovať, že na začiatku jari sme veľmi unavení. Ako poraziť jarnú únavu a nakopnúť sa?

Doprajte si vitamíny, ľahký detox a dostatok tekutín

Počas zimy zvykneme naše telá zaťažovať ťažkými, často i nezdravými, jedlami. Je to prirodzené, pretože počas tuhej zimy si ich naše telo pýta. Dôležité však je na začiatku jari organizmus odľahčiť. Vyskúšajte napríklad jarný detox na šťavách alebo minimálne odľahčite vašu každodennú stravu. Konzumujte dostatok čerstvého ovocia a zeleniny, vďaka čomu prijmete aj vitamíny. Ťažké hlavné jedlá nahraďte nejakými ľahšími. Okrem stravy dbajte aj na dostatočný príjem tekutín, najmä čistej vody.

Prechádzky na čerstvom vzduchu

Konečne sa vonku oteplilo a dni začínajú byť viac slnečné. Jar je ideálnym obdobím, kedy rozprúdiť krvný obeh a prebudiť váš organizmus. Vyberte sa na prechádzku do prírody a dodajte vášmu telu chýbajúci vitamín D tým, že sa budete vyhrievať na slniečku. Aj tento druh oddychu a regenerácie si zaslúžite.

Upracte si u vás doma

Jarné upratovanie nám zvyčajne zaberie celý deň, no nie je krajší pocit, ako si večer sadnúť na gauč a cítiť všade čistotu. Upracte a dajte priestor novému. Vytrieďte si šatník, preorganizujte potravinové skrinky v kuchyni a vyčistite aj to, čo bežne neupratujete – práčku, mikrovlnku, chladničku a podobne. Toto upratovanie si môžete aj užiť, stačí si pustiť vašu obľúbenú hudbu.

Trávte čas so svojou rodinou a kamarátmi

Častokrát sa počas zimy zvykneme uzavrieť do seba a s okolím takmer vôbec nekomunikujeme. Zmeňte to, zoberte telefón a zavolajte svojím blízkym. Vymyslieť môžete aj nejaký výlet či víkendový pobyt v Spa&Aquapark Turčianske Teplice. Uvidíte, že po spoločne strávených chvíľach budete mať lepšiu náladu a zabudnete na jarnú únavu.

Vyhýbajte sa stresu

Jarná únava sa zhoršuje, ak sa neustále za niečím naháňate a žijete v strese. Eliminujte stres zo svojho života čo najviac, pretože dlhodobo škodí najmä vášmu organizmu. Naučte sa plánovať, oddychovať a tiež si každý deň doprajte aspoň 30 minútový pobyt na čerstvom vzduchu. Práve užívanie si prítomného okamihu váš život značne skvalitní.

Doprajte si zaslúžený relax

Stále sa cítite unavený a bez nálady? Doprajte si relax! Navštívte naše Zlaté Kúpele a využite niektorú z ponúkaných procedúr. Či už si zvolíte termoterapiu, masáže alebo vodoliečbu, s výberom vám veľmi radi pomôžeme.

Veríme, že vás naše odporúčané aktivity oslovili a keď ich vyskúšate, tak porazíte nielen jarnú únavu, ale tiež si zlepšíte náladu. Zlaté kúpele Turčianske Teplice sú otvorené každý deň a už sa veľmi tešíme, až využijete naše služby. Vidíme sa čoskoro!

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám