()

Ako zvládnuť jeseň v zdraví?

Veľa ľudí vníma jeseň ako jedno z najkrajších ročných období, kedy nám príroda poskytuje nádherné farebné scenérie. V dôsledku poklesu teplôt je ale v tomto období výrazne pravedpodobnejší výskyt prechladnutí. Nejedného z vás môže prekvapiť nádcha, kašeľ, upchatý nos alebo bolesť hlavy, hrdla či celého tela. Ako tomu predísť a nenechať sa rozhodiť?

Konzumujte sezónne ovocie plné vitamínov

V lete si vaše telo pýta ľahko stráviteľné jedlá, ktoré však v chladnejšom jesennom období nemusia byť úplne postačujúce. Konzumujte väčšie porcie jedál s rôznymi druhmi zeleniny. Nezabúdajte ani na sezónne ovocie, ako napríklad jablká, hrušky, černice a iné. Sú jedným z hlavných zdrojov vitamínov, ktoré podporujú imunitu a odolnosť voči baktériám alebo vírusom.

Nezabúdajte na dostatočný príjem tekutín

Ochladzovanie vzduchu neznamená, že nepotrebujete prijímať veľa tekutín. Práve naopak, popri vyváženej strave by ste mali venovať pozornosť aj dodržiavaniu pitného režimu. Okrem vody si môžete pripraviť aj čaje, najlepšie z nazbieraných a usušených bylín, ktoré majú blahodárne účinky na váš organizmus.

Nájdite si čas na pohyb

Aj keď sa vonku pomaly ochladzuje, potrebujete rozprúdiť krvný obeh a rozhýbať telo. Ideálne sú prechádzky na čerstvom vzduchu s blízkymi, avšak v prípade nepriaznivého počasia sú vhodnou alternatívou aj uzavreté fitness centrá. Doprajte si aj tento druh regenerácie a oddychu.

Doprajte oddych aj vašej mysli a vyhýbajte sa stresu

Psychická záťaž a veľa stresu z dlhodobého hľadiska škodí hlavne organizmu, čo v období vyššej náchylnosti na ochorenia nie je priaznivé. Prestaňte sa za vecami naháňať a naučte sa rozplánovať si svoje dni. Ak to počasie dovolí, vyberte sa na prechádzku na čerstvom vzduchu a sústreďte sa na prítomný moment, zvoľnite. 

Spomaľte a doprajte si relax

Aj napriek všetkým odporúčaniam môžu prísť dni, kedy na vás doľahne únava a vaša nálada bude zodpovedať počasiu. V takom prípade je správnou voľbou dopriať si relax a nechať svoje telo a zdravie hýčkať. Navštívte Zlaté kúpele Turčianske Teplice a vyberte si z našej širokej ponuky procedúr. V tomto období je obľúbená vodoliečba, termoterapia, ale aj masáže, sauny a mnoho iného. S výberom vhodnej procedúry vám radi poradíme a pomôžeme vám správne si oddýchnuť. 

Veríme, že vám naše tipy a odporúčania budú inšpiráciou v nadchádzajúcom období a možno aj vďaka nim posilníte vašu imunitu a predídete nepríjemným zdravotným ťažkostiam. Zlaté kúpele a ich služby môžete vy aj vaši blízki využiť každý deň. Veríme, že sa vidíme čoskoro! 

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám