()

Aquavalz - cvičte jednoduchšie za pomoci vody

Chcete cvičiť, zlepšovať si kondíciu, ale trápia vás bolesti pri každom pohybe? Ste po úraze dolných končatín a chcete ich rozhýbať bez sprevádzajúcich bolestí? Alebo vás trápia choroby dýchacích ciest a unavíte sa s každým malým pohybom? Na toto všetko máme riešenie. Skúste skupinové cvičenie vo vode – takzvaný aquavalz.

Naša termálna minerálna liečivá voda je výnimočná nielen svojím chemickým zložením, ale aj prirodzene vysokou teplotou, ktorá sa pohybuje okolo 36 až 37 ºC. Takáto teplota účinne utišuje bolesť a pôsobí relaxačne na celé telo. Okrem toho má aj dokázateľné liečivé účinky na ochorenia pohybového aparátu, ale aj na urologické, neurologickégynekologické ochorenia.

Aquavalz je cvičenie vo vode pod dohľadom skúseného fyzioterapeuta, ktoré v porovnaní s normálnym cvičením ponúka množstvo výhod. Tou hlavnou výhodou je uvoľnenie a relaxácia, ktorú so sebou voda prináša. Vďaka tomu sa vám cviky budú vykonávať ľahšie a voda tiež odbúra veľkú časť bolesti vznikajúcej pri normálnom pohybe. Zároveň sa bude váš pohybový aparát viac šetriť a záťaž na chrbticu a kĺby, ktorá inak nastáva pri pohybe na suchu, sa zníži. Nemusíte sa báť ani preťaženia svalov, voda na ne bude pôsobiť iba ako príjemná masáž. Ak teda hľadáte bezbolestné cvičenie bez potenia a zadýchavania sa, práve ste ho našli.

Voda tiež pomáha zlepšiť vnútornú rovnováhu a odbúrať aj váš každodenný stres. Mimo iného je cvičenie vo vode výbornou kombináciou kardia a silového tréningu. Pestrá kombinácia rôznych cvikov napomáha k zvyšovaniu kondície, redukcii hmotnosti a tvarovaniu postavy. Je dokázané, že vo vode dochádza k zníženiu váhy dokonca 4-krát rýchlejšie ako na suchu. A hoci cvičenie vo vode prináša najmä uvoľnenie, samotná voda poskytuje pri cvikoch až 15-krát väčší odpor ako keby ste ich vykonávali na zemi a zabezpečuje vám tak kvalitný silový tréning bez akéhokoľvek zdvíhania záťaže. Ešte stále váhate?

Toto skupinové cvičenie vo vode je vhodné pre všetkých ľudí v každej vekovej kategórii, no najmä pomôže ľuďom s nadváhou, tehotným ženám a ľuďom trpiacim bolesťami kĺbov. Rovnako sa odporúča pri poruchách rovnováhy, zlom držaní tela, po úrazoch a operáciách a aj pri chronických chorobách dýchacích ciest.

Vyskúšajte si výhody vedeného pohybu vo vode a prejdite si chôdzou, strečingom, posilňovaním a cvičením s pomôckami v našej termálnej minerálnej liečivej vode, ktorá vám uľaví od bolesti a zaručene rozhýbe vaše telo.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám