()

Blahodarné účinky masáže a ktorú si vybrať

Kvalitná masáž vám zníži tlak, upokojí telo a pozdvihne náladu. Špeciálne hmatové techniky dokážu dokonca pomôcť aj pri depresií, problémoch so spánkom a rôznych ďalších problémoch. Existuje množstvo blahodarných účinkov masáži, a preto veríme, že jej poviete vaše „áno“. My vám prezradíme, ktorú masáž môžete absolvovať aj u nás v Moderných kúpeľoch.

Čo sa deje s telom vďaka masáži?

Predovšetkým dochádza k úľave od bolesti, znižuje stavy úzkosti a strachu pri rôznych stresových situáciách, stimuluje imunitný systém a pôsobí tiež na krvný tlak a pulz. Masáž je vhodná nielen pri zdravotných ťažkostiach, ale absolvovať ju môžete aj len tak, pre dobrý pocit, že spravíte niečo pre seba. 

Pre koho je masáž vhodná?

Každá masáž má indikácie (ochorenia a stavy, pri ktorých je masáž odporúčaná) a kontraindikácie (ochorenia a stavy, pri ktorých nie je možné masáž absolvovať), a preto je dôležité, aby ste v prípade vašich nejasností komunikovali s našim lekárom. 

Masáže, ktoré môžete absolvovať v Moderných kúpeľoch:

Celotelová klasická masáž

Klasická celotelová masáž sa najčastejšie používa v rámci liečby ochorení pohybového aparátu a neurologických ochorení. Má výrazné relaxačné účinky, uvoľňuje stuhnuté svaly, pôsobí proti stresu, depresii, upravuje spánok a odstraňuje psychické napätie.

Masáž na uvoľnenie chrbta

V prípade, že máte bolesti s krčnou a hrudnou chrbticou alebo vás trápi bolesť v krížoch, postačí vám masáž na uvoľnenie chrbta. Mäkké techniky uvoľnia stuhnuté svaly a blokády pozdĺž celej chrbtice a krížov.

Reflexná masáž chodidiel

Reflexná masáž chodidiel využíva tlakové techniky, ktorými masér stimuluje konkrétnu reflexnú oblasť chodidla. Tá, reflexnými cestami vyvolá zmeny v iných častiach tela. Určite ste už niekoľkokrát videli obrázok chodidiel, pričom sú rozdelené na rôzne časti, ktoré predstavujú inú časť tela, resp. orgány ako obličky, pľúca, pečeň a pod. Presne na základe tohto princípu je založená masáž chodidiel. 

Lymfomasáž

Lymfodrenážna masáž pomáha vylúčiť prostredníctvom metabolizmu z organizmu toxíny, urýchľuje regeneráciu organizmu po zaťažení alebo športovom výkone. Táto masáž je vhodná aj pri sedavom zamestnaní, či v prípade, ak sa málo hýbete. Je vhodná na opuchy, ťažké nohy alebo ak vás trápia kŕčové žily. 

Anticelulitídna masáž

Ak vás trápi celulitída, odporúčame vám anticelulitídnu masáž. Zbavte sa nepríjemne vyzerajúcej „pomarančovej“ pokožky. Pravidelným absolvovaním masáže sa zaručene zbavíte celulitídy raz a navždy.

Masáž horúcimi lávovými kameňmi

Patrí medzi jednu z najstarších druhov masáži. Teplo z horúcich lávových kameňov príjemné zahreje telo a zároveň pôsobí na energetické dráhy, čím dochádza k opätovnému prietoku energie. Masáž horúcimi lávovými kameňmi odporúčame najmä v chladnejšom období, kedy je doslova balzamom pre telo i dušu.

Havajská masáž LOMI LOMI

Havajská masáž LOMI LOMI je dynamická a intenzívna zároveň. Masážou sa uvoľňuje fyzická časť celku tela, čím sa zvyšuje tok lymfy s následným zbaveným sa odpadových látok z tela. Vďaka tomu po masáži LOMI LOMI prežívame hĺbkovú harmóniu a vyrovnanosť.

Prezrite si celú našu aktuálnu ponuku masáži a vyberte si tú vhodnú pre vás. Už sa na vás tešíme v Moderných kúpeľoch Turčianske Teplice.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám