()

Bylinný kúpeľ

Liečivú silu bylín ľudia využívajú už od pradávna, no nie len bylinné tinktúry a čaje dokážu pomôcť vášmu zdraviu. Hojne sa využívajú aj v kúpeľníctve, najmä vo forme bylinných kúpeľov. Účinky na organizmus a celkové zdravie sú silne regenerujúce, ba čo viac, uzdravujúco pôsobí aj na myseľ a dušu.  

V čom spočíva bylinný kúpeľ?

Prvým krokom je výber správneho bylinkového odvaru, ktorý sa indikuje podľa konkrétneho zdravotného problému. Vyberá sa zo štyroch, veľmi účinných bylín a to šalvie, nechtíka, levandule či medovky. Samotný kúpeľ trvá 20 minút, za tento čas sa telo blahodarne prehreje a bylinky pôsobia na celý organizmus. Po kúpeli nasleduje suchý zábal na lôžku, nakoľko sa po absolvovaní terapie môžete cítiť unavene a malátne. Tento stav je ale iba krátkodobý a po pár dňoch ho vystrieda pocit znovuzrodenia a novej energie. 

Aké účinky má bylinný kúpeľ?

Fytobalneoterapia má na celkové zdravie človeka i psychický stav rôzne blahodarné účinky, záleží od bylinkového odvaru. Stimuluje krvný obeh, podporuje trávenie, zjemňuje pokožku či posilňuje imunitný systém a detoxikačnú schopnosť organizmu. Kúpeľ má osviežujúci, dezinfekčný, sťahujúci a protizápalový účinok. Výborne vplýva na myseľ človeka, pomáha pri nervozite, nespavosti a psychickej vyčerpanosti. 

Pre koho je procedúra vhodná?

Procedúra je vhodná najmä pri ochoreniach pohybového aparátu, bolestiach kĺbov a chrbtice a dlhotrvajúcich nepriaznivých stavoch. Veľmi účinná je aj na rôzne gynekologické a kožné ochorenia, práve pre schopnosť bylín otvárať póry a regenerovať a hojiť pokožku. Kúpeľ by si mali dopriať tiež ľudia trpiaci prílišným stresom a nespavosťou, túžiaci po celkovej relaxácii tela a mysle.

Navštívte naše kúpele v Turčianskych Tepliciach a nechajte sa liečiť prírodnou silou rastlín v kombinácii s turčianskou uzdravujúcou minerálnou vodou.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám