()

Čajová siesta v zimnej záhrade

Hotel Royal Palace***** žije noblesným kultúrnym a spoločenským životom. Jedným z pravidelných podujatí, ktoré v našom hoteli usporadúvame je aj čajová siesta. Čaj, druhý najrozšírenejší nápoj na svete, je známy už takmer 5000 rokov. So svojou bohatou a farebnou históriou sa stal dôležitou súčasťou mnohých kultúr na celom svete. Za kolísku pestovania čaju sa považuje Čína, no neskôr si veľmi rýchlym tempom získal mnoho vášnivcov aj v Európe, čo viedlo k otvoreniu luxusných čajovní a záhrad. Kde to ale všetko začalo?

Prvýkrát doviezli čaj do Európy v roku 1610 Portugalci a Holanďania. Do Anglicka prenikol až v roku 1662, keď sa kráľ Karol II. Oženil s portugalskou princeznou Katarínou z Braganza. Nová britská kráľovná čaj milovala a ako súčasť svojho vena so sebou priniesla aj jemný čínsky čaj.

Vo veľkom sa anglická čajová tradícia začala rozvíjať v 19. storočí, keď sa voňavá pochúťka dostala do menu kaviarní a čajových záhrad. Prvú verejnú čajovňu otvorili v Londýne v roku 1864 a odvtedy je už čajová kultúra a anglický čaj s mliekom, pevnou súčasťou jedálnička na Britských ostrovoch.

Pravú čajovú siestu si môžete vychutnať aj u nás v kráľovskom hoteli Royal Palace*****, ktorý dýcha históriou a nadčasovým dizajnom. Každý deň, v čase od 15 do 17 hodiny, vám v bare Colonnade s radosťou pripravíme, ktorýkoľvek čaj z našej ponuky. Tak ako pri všetkých službách, ktoré ponúkame, aj pri čaji si dávame záležať na tom, aby bol podávaní na špičkovej 5 hviezdičkovej úrovni. Čaje do našej ponuky vyberáme starostlivo tak, aby boli vždy tej najvyššej kvality a najlahodnejšej chuti. A aby bol váš pôžitok úplný, okrem podávaného čaju si môžete pochutnať aj na neodolateľnej domácej štrúdli.

Čajová siesta je spoločenská akcia a aj vy môžete byť jej súčasťou, tak neváhajte a príďte si k nám spríjemniť deň šálkou kvalitného čaju. Veď čo môže byť krajšie ako si spolu so svojou drahou polovičkou či milovanou rodinou vychutnať skvelý čaj v prenádhernom prostredí zimnej záhrady noblesného hotela Royal Palace*****?

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám