()

Cesta za zdravím a lepšou kondíciou

Život v uponáhľanom svete nás častokrát núti (či už si to uvedomujeme alebo nie) uprednostňovať každodenné povinnosti pred sebou samým. Stávame sa pohodlnejšími a zabúdame, v akej miere na naše zdravie vplýva stres, nedostatok spánku či nesprávne sedenie za počítačom. Avšak, prečo to neskúsiť zmeniť jednoduchým spôsobom?

Podľa odborníkov, väčšina fyzických aktivít je považovaná za akýsi liek, ktorý svojimi blahodarnými účinkami pozitívne vplýva nielen na fyzické, ale aj psychické zdravie človeka. Už malými krokmi dokáže prispieť k lepšej kondícií a predísť viacerým ochoreniam i poruchám metabolizmu. Práve preto, kúpele Turčianske Teplice zaradili pohybové cvičenia do svojej ponuky procedúr, ktorá disponuje širokou škálou a úrovňami podľa potrieb a možností návštevníkov. Samotné cviky spočívajú v správnom precvičovaní svalov i kĺbov a v spojení s termálnou minerálnou vodou predstavujú dokonalú kombináciu pri liečbe najrôznejších bolestí pohybového aparátu. Zaujíma vás, aké cvičenia si pre vás Zlaté Kúpele pripravili a na čo sú vhodné? Čítajte ďalej!

Cvičenie na fitloptách

Skupinové cvičenie zamerané najmä na oblasť chrbtice, brušných svalov a bedrových kĺbov napomáha k správnej aktivácií svalov a pohyblivosti kĺbov. Dôležitosť sa kladie na technicky správne cvičenie, ktoré prispieva k vyššej účinnosti cviku a predchádza prípadným zraneniam. Nezúfajte, pretože pod vedením nášho skúseného fyzioterapeuta dostanete zo seba bezpečnou formou naozaj maximum!

Pilates

Rokmi osvedčená rehabilitačná metóda nenáročná pre telo spočíva v cvičení a posilňovaní svalov. Jednotlivé cviky výrazne zlepšia vašu flexibilitu, držanie tela, dýchanie a taktiež aj myseľ. Pri pravidelnom cvičení dosiahnete nie len telesnú, ale i duševnú rovnováhu.

Joga

Paleta jogových cvičení pre začiatočníkov i pokročilých pod vedením skúseného jogína zlepší vašu telesnú kondíciu a posilní imunitný systém. Podobne ako pilates, aj joga dopomáha ľuďom vyrovnať sa s každodennými životom, stresom a zároveň s ťažkosťami pohybového aparátu.

Individuálny alebo skupinový liečebný telocvik

Individuálne cvičenie šité na mieru za pomoci fyzioterapeuta aktivizuje vaše svalstvo, uvoľní chrbticu a zabráni zvýšenému opotrebovaniu kĺbov. Cieľom je zlepšiť rozsah pohybu konkrétnych svalových partií a naučiť vás cviky, ktoré môžete vykonávať aj v domácom prostredí. V porovnaní, skupinové cvičenie sa zameriava najmä na chrbticu, brušné svaly a bedrové kĺby, ktoré si precvičíte spoločne s ďalšími klientmi.

Aquavalz

Skupinové cvičenie v bazéne s teplotou vody 36-37 °C, ktorá utišuje bolesť a pôsobí relaxačne, je vyhľadávané klientmi pri zotavovaní sa po úrazoch. Výhodou vodného prostredia je výrazné zľahčenie aktívneho pohybu, pri ktorom nedochádza k preťažovaniu kĺbov a chrbtice vďaka prirodzenému odporu. Aquavalz priaznivo pôsobí najmä na ochorenia chrbtice, bedrových kĺbov, neurologické ťažkosti i poruchy rovnováhy. Neváhajte ho vyskúšať, pretože okrem skvelej kondície získate aj nových priateľov.

Fitness

Jednou z množstva fyzioterapeutických kúpeľných procedúr je aj cvičenie za pomoci cvičiteľa fitness a rôznych strojov. Fitness udržiava správne napätie svalov a pomáha precvičovať všetky partie vášho tela. Pravidelným cvičením sa telo vyformuje a naberie pevnejší vzhľad. Vďaka skúsenostiam našich trénerov je každé cvičenie prispôsobené náročnosťou klientovi.

Pravidelný pohyb a cvičenie sú jednou z najúčinnejších foriem prevencie pred zdravotnými ochoreniami. Ich nedostatok dokáže časom výrazne poznačiť zdravotný stav človeka, a práve preto by mali byť súčasťou nášho každodenného režimu aspoň v minimálnom množstve. Ak sa vám zapáčilo nejaké z našich cvičení, neváhajte a príďte si rozhýbať svoje telo v štýle aký vám najviac vyhovuje. Naši špecialisti pre vás pripravia skvelé cviky a postarajú sa o vašu spokojnosť. Upustite nachvíľu od každodenných starostí a vychutnajte si naplno aktívny pohyb v Zlatých kúpeľoch. Verte, že vaše telo sa vám za to poďakuje.

(Podrobný zoznam spomenutých cvičení a ich liečebné účinky nájdete na našej stránke venovanej fyzioterapii.)

 

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám