()

Čo robiť po príchode z kúpeľov

Či už si to uvedomujeme alebo nie, život v uponáhľanom svete nás núti žiť v strese a bez dostatku spánku. Kúpeľný pobyt v Zlatých kúpeľoch je skvelým spôsobom ako si oddýchnuť, ale zároveň aj prispieť ku prevencii zdravia a eliminácií niektorých chronických chorôb. Nielen samotný pobyt v kúpeľoch, ale aj zásady správnej životosprávy vo vašom domácom prostredí, o ktorých sa počas pobytu v Zlatých kúpeľoch oboznámite, prispievajú k vášmu lepšiemu zdravotnému stavu.

Vďaka rozmanitým možnostiam ubytovania si každý klient príde na svoje, a preto sú Zlaté kúpele obľúbeným miestom mnohých z vás. Čo robiť po príchode z kúpeľného pobytu, aby ste si udržali zdravý životný štýl? V tomto článku vám povieme, ako sa správať po príchode z kúpeľov.

Nestresujte sa, pokračujte v pomalom tempe

Počas kúpeľného pobytu ste nemuseli robiť absolútne nič. Spali ste dlhšie, absolvovali procedúry, užívali si okolie Turčianskych Teplíc a jednoducho ste mali v hlave úplný pokoj. Ak je to možné, vkročte do bežného života pomaly. Nevhupnite do každodenného pracovného tempa s plnou hlavou myšlienok o tom, že všetko treba zrazu stihnúť. Pokojne a bez stresu sa vám bude ľahšie fungovať.

Venujte pozornosť vášmu životnému štýlu a stravovaniu

Ako vyzeral váš životný štýl pred nástupom do Zlatých kúpeľov? Po kúpeľnom pobyte sa cítite omnoho lepšie, však? Venujte pozornosť vášmu životnému štýlu naďalej, aj v domácom prostredí. Pravidelne oddychujte, chodievajte do prírody a pokojne zapojte aj svoje okolie a rodinu. Vďaka podpore od blízkych sa vám podarí zotrvať v zdravom životnom štýle.

Nezabudnite ani na racionálne stravovanie, na ktoré sme kládli dôraz už počas vášho pobytu. Pre zdravie každého z nás je nevyhnutné prijímať rôzne živiny práve prostredníctvom stravy, ktorá musí byť vyvážená a pestrá. Veď len taký vysoký cholesterol je spôsobený tým, že sa nesprávne stravujeme. V kúpeľoch sme vám ukázali, ako vyzerá bežný stravovací režim a teraz je len na vás, aby ste ho dodržiavali aj doma.

Pohybu venujte každý deň

Dôležitou súčasťou zdravého životného štýlu je aj dostatok pohybu. Neznamená to, že musíte teraz každý deň cvičiť. To nie. Niekedy jednoducho postačí prechádzka na čerstvom vzduchu. Nedostatok pohybu spolu s nevhodnými stravovacími návykmi spôsobuje stres, obezitu, ochorenia srdca, ciev, vysoký tlak, cukrovku a poškodenie pohybového aparátu. Pohybovú aktivitu prispôsobte vášmu aktuálnemu zdravotnému stavu, ak vládzete, tak si môžete pokojne aj decentne zacvičiť, zaplávať či vyskúšať jogu.

Obmedzte návykové látky

Návykové látky ako fajčenie a alkohol rozhodne nepatria ku zdravému životnému štýlu. Postupne ohrozujú zdravie každého z nás. Ich dôslednou elimináciou si rozhodne polepšíte a váš zdravotný stav sa výrazne zlepší.

Nezanedbávajte preventívne prehliadky

Preventívne prehliadky u vášho praktického lekára sú rovnako dôležité ako preventívne prehliadky u zubára, gynekológa či urológa. Včasné zistenie choroby vám zaručí aj jej rýchle vyliečenie. A nemusí to byť len o tom. Ak u vás pretrvávajú isté zdravotné ťažkosti, tak práve preventívne prehliadky vám pomôžu pri získavaní návrhu na kúpeľnú liečbu.

Kúpeľný pobyt si zopakujte

Nárok na kúpeľnú liečbu, pokiaľ to váš zdravotný stav umožňuje, máte každý rok. Kúpeľný pobyt je skvelým pomocníkom, ako si udržať zdravie a preventívne sa liečiť. Nielen z tohto hľadiska je dobré si kúpeľnú liečbu zopakovať. Ak náhodou nemáte nárok na kúpeľný pobyt, tak môžete prísť ako samoplatca, prípadne prísť aspoň na víkendový pobyt, počas ktorého si oddýchnete a načerpáte nové sily do pracovného života.

Kúpeľná liečba je akýmsi návodom a zároveň cestou k zmene vášho životného štýlu, vďaka čomu si zaručíte zdravie a dlhovekosť. Veď už aj naši predkovia poznali účinok kúpeľnej liečby a dodnes je súčasťou liečby rôznych chorôb. Jej pozitívne účinky ste už vďaka pobytu spoznali. No ak ste u nás ešte neboli, príďte sa do Zlatých kúpeľov v Turčianskych Tepliciach presvedčiť sami o vynikajúcej kvalite kúpeľných procedúr a služieb, ktoré ponúkame. Tešíme sa na vás!

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám