()

Čo sa nedá vyliečiť vodami, je nevyliečiteľné

Čo sa nedá vyliečiť vodami, je nevyliečiteľné

Čo sa nedá vyliečiť vodami, je nevyliečiteľné – Tak hovorili antickí Rimania o vzácnosti minerálnych vôd a užitočnosti kúpeľných pobytov.

Minerálne a liečivé vody sa odjakživa pokladali za zázračné, keďže majú moc liečiť choroby a prinavracať zdravie.

V množstve minerálnych prameňov patríme medzi najbohatšie štáty sveta. Na Slovensku máme registrovaných viac ako 1200 prameňov minerálnych vôd. Minerálne zloženie jednotlivých vôd je neobyčajné a rôznorodé, no nie všetky sú využiteľné na liečebné a preventívne účely.

Turcianske liecive pramene

UNIKÁTNA TURČIANSKA VODA PRE KÚPELE AJ PITNÉ KÚRY

Medzi využívané a svojou skladbou jedinečné, patria aj minerálne pramene s liečivou termálnou minerálnou vodou v Turčianskej kotline.

Minerálna voda v týchto kúpeľoch je prírodná liečivá pitná voda, stredne mineralizovaná, síranovo–hydrogenuhličitanová, vápenato–horečnatá so zvýšeným obsahom fluoridového iónu. Pramene vyvierajú z hĺbky niekoľko desiatok metrov, mineralizácia je okolo 1500 mg/l, teplota vody na prameni sa pohybuje medzi 40-46° C.

Turčianska liečivá minerálna voda je svojimi účinkami predurčená pre liečbu:

  • ochorení pohybového aparátu, pre liečbu stavov po úrazoch a operáciách pohybového aparátu,
  • pre liečbu niektorých neurologických, gynekologických, urologických ochorení a ochorení tráviaceho ústrojenstva,
  • ako podporná liečba po liečbe niektorých onkologických ochorení.

Minerálna voda sa využíva tak na celkové i čiastočné liečebné a relaxačné či rekondičné kúpele, ale aj k pitným kúram.

KÚPELNÉ PROCEDÚRY S POUŽITÍM TERMÁLNEJ MINERÁLNEJ VODY

Minerálny kúpeľ znižuje krvný tlak, pôsobí na rozšírenie ciev, kúpeľ má relaxačný a upokojujúci efekt. Teplota minerálneho kúpeľa je obyčajne 34°-38°C (výnimočne do 40°C).

Vírivý kúpeľ je jemná masáž vírivou vodou, a to buď s čiastočnou aplikáciou na horné alebo dolné končatiny alebo s celkovou celotelovou aplikáciou s izotermickou teplotou (36° -37°C). Prispieva k zlepšeniu prekrvenia končatín, aktivuje kožné receptory, uvoľňuje svalovú a kĺbovú stuhnutosť.

Masáž kúpele Turčianske Teplice

Adekvátnym doplnkom po kúpeli v minerálnej vode je masáž, ktorá podporuje vyprázdňovanie povrchových žíl, lymfatických ciev, sekréciu potných žliaz, normalizáciu kožného napätia, zlepšuje prekrvenie masírovanej oblasti, vstrebávanie opuchov či výronov, relaxuje či tonizuje svaly, zlepšuje výživu tkaniva a zmierňuje bolesť.

Sauna, ktorá podporuje otužovanie organizmu, je vhodnou prevenciou proti chorobám z nachladnutia, priaznivo ovplyvňuje funkčné cirkulačné poruchy, fyzickú i psychickú únavu, ľahké reumatické ochorenia, niektoré alergické choroby.

Vhodnou aktivitou je aj pitie liečivej prírodnej minerálnej vody z lokálnych prameňov „Kollár“ a „Živena“

Pitná kúra je liečivý prostriedok s vnútornou aplikáciou. Používa sa na prepláchnutie a očistenie organizmu, na ktorý pôsobí teplotou, chemickým zložením a objemom.

TURČIANSKA MINERÁLNA VODA JE VHODNÁ:

  • pri náleze fosfátových a karbonátových kameňov a piesku v močových cestách, neodporúča sa však pri urátových kameňoch
  • pre obsah vápnika a magnézia, ktoré pôsobia protizápalovo je indikovaná pri zápaloch prostaty.
  • pri zápaloch sliznice hrubého čreva, pozitívne vplýva na zvýšenie tvorby a vylučovania žlče, je výborným doplnkom liečby pri zvýšenej tvorbe kyseliny žalúdočnej, pri zníženej tvorbe žalúdočnej kyseliny sa jej pitie neodporúča,
  • pre vysoký obsah vápniku preventívne pôsobí proti osteoporóze.

Odporučené dávkovanie je 2-3 krát denne 1-2 dcl minerálnej vody.

Zlaté kúpele Turčianske Teplice majú k dispozícii Spa & Aquapark s liečivou vodou

Spa & Aquapark

Komplex Spa & Aquapark využíva vo svojich zariadeniach prírodnú liečivú minerálnu vodu z lokálnych liečivých zdrojov, čo je jeho prednosťou. Je veľmi obľúbený a vyhľadávaný kúpeľnými hosťami i širokou verejnosťou.

K dispozícii sú bazény s rôznou teplotou liečivej minerálnej vody pre oddych a regeneráciu, bazén na plávanie, vírivky pre relax, ale aj atrakcie ako tobogány, divoká rieka…). K dispozícii je tiež bylinková parná sauna, pestrá paleta masáží, kozmetické ošetrenie a iné doplnkové služby.

Mnohí z nás si už uvedomujú potrebu kvalitného odpočinku, relaxu, potrebu dobre a príjemne sa cítiť a začať pozitívne vplývať na svoje zdravie i zdravie celej rodiny. Odpoveďou môžu byť práve rodinné dovolenkové pobyty v Zlatých kúpeľoch Turčianske Teplice s využívaním komplexu Spa & Aquapark. Tieto pobyty okrem regenerácie, dokonalého oddychu a relaxu ponúkajú aj zábavu. Turčianske kúpele sú ideálnym miestom pre zdravú dovolenku celej rodiny. Zažijete tu príjemné chvíle v pokojnom prostredí Turčianskych Teplíc obkolesených prekrásnou prírodou.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám