()

Doprajte si účinky masáže aj v zimných mesiacoch

Trápia vás stuhnuté svaly a potrebujete si v zimných mesiacoch oddýchnuť? Či už športujete alebo len máte sedavé zamestnanie za počítačom, tak masáž je skvelý spôsob regenerácie. Zlepšuje stav chrbtice, odbúrava stres či pomáha pri zlepšení stavu pokožky. Masáž predstavuje jednu z najstarších a najúčinnejších terapeutických techník. Používa sa na prevenciu alebo aj na liečbu už existujúcich problémov. U nás v Zlatých kúpeľoch si ju môžete dopriať aj vy.

Aké sú blahodarné účinky masáže?

1.   Uvoľnenie svalstva

Poriadne premasírovanie všetkých častí tela prináša uvoľnenie napätia. Nielen klasická masáž, ale aj taká masáž lávovými kameňmi výrazne pomáha pri uvoľnení vašich svalov. Tá je skvelá v prípade, že chcete skúsiť niečo nové. Pri stiahnutých a stuhnutých svaloch vám horúce lávové kamene poskytnú potrebné dodatočné uvoľnenie napätia v tele a v zime krásne prehrejú. Veď, kto by nechcel zažiť tento typ oddychu?

2.   Úľava od bolesti a zlepšená cirkulácia krvi

Trápi vás častá bolesť chrbta? V tom prípade vám skvelo pomôže masáž na uvoľnenie chrbta. Prospieva svalovému systému chrbtice a tlmí bolesť. Tlak a hmaty, ktoré sa používajú pri masáži fungujú ako prevencia problému či ako podporná liečebná metóda. Pomocou rôznych hmatov uvoľňujeme svaly, eliminujeme fyzickú bolesť, posilňujeme flexibilitu kĺbov, ale masážou tiež liečime nespavosť, migrény či pomáhame urýchliť regeneráciu tela po chorobe a zranení.

Odborná masáž, ktorú robíme aj u nás v Zlatých kúpeľoch, zlepšuje cirkuláciu krvi, prekrvenie organizmu a pozitívne stimuluje lymfatický obeh a odvod škodlivín z tela. Odborná masáž pozitívne ovplyvňuje všetky vnútorné orgány, zvyšuje odolnosť voči rôznym chorobám a posilňuje imunitný systém.

3.   Duševná pohoda a psychické uvoľnenie

Každá masáž vám pomáha pri psychickom uvoľnení. Psychický stres, prvé príznaky porúch úzkosti či depresie, môžu byť neoddeliteľnou súčasťou vášho liečebného plánu týchto problémov. Rozhodne nie sú náhradou za tradičnú lekársku či psychickú starostlivosť, ale len taký príjemný doplnok.

4.   Zlepšenie spánku

V prípade, že ste pod stresom, tak je naozaj náročné dosiahnuť kvalitný spánok. Pravdepodobne ste aj neustále unavený. Pri masáži docielite uvoľnenie celého tela, vďaka ktorému bude pre vás jednoduchšie zaspať. Dokonca sa často stáva, že klient sa uvoľní tak, že zaspí okamžite, už pri masáži.

5.   Lepší zdravotný stav

Za investované peniaze získate nielen dobre odvedenú masáž, ale aj zlepšenie zdravotného stavu, psychiky, prekrvenie lymfatického systému a mnohé ďalšie priame či nepriame účinky masáže. Z dlhodobého hľadiska tak masáž predstavuje to správne rozhodnutie. Ak máte rôzne ťažkosti, môžete sa so svojim lekárom, či našim odborným personálom poradiť ohľadom kontraindikácií. Nájdete ich však aj jednotlivo pri každom druhu masáže.

Ak sa rozhodnete, že masáž je tá správna voľba pre vás túto zimu, tak vás veľmi radi privítame u nás v Zlatých kúpeľoch. Tešíme sa na vás!

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám