()

Elektrina, ktorá lieči

Elektrickú energiu ako zdroj tepla či svetla poznáme všetci. V 18. storočí sa po prvý krát elektrina objavila aj ako forma úľavy od bolesti aj v medicíne. Odvtedy prešla mnohými vylepšeniami a dnes si môžete vychutnať pestrú škálu tejto liečby aj u nás v Kúpeľoch Turčianske Teplice. Elektrina je vysielaná slabými impulzmi, preto sa nemusíte ničoho báť. Procedúry pripomínajú príjemné šteklenie stovky mravčekom po vašom tele.

Ako to funguje?

Hlavným dôvodom, prečo sa elektrina využíva v tomto liečebnom procese, je jej vlastnosť dostať sa priamo k boľavým miestam bez nutnosti zásahu do pokožky. Dokáže sa dostať na miesta, na ktoré sú ostatné medicínske metódy prikrátke. Elektroliečebná procedúra DIADYNAMIK, ktorá využíva dráždivý účinok zmiešaných elektrických prúdov. Dosahuje prekrvenie ošetrovanej časti tela, prevažne bolestivých veľkých kĺbov. Má analgetické účinky.

Spravidla býva vysielaná malými, alebo väčšími prístrojmi na koncov ktorých sú pliešky prilepené o boľavé časti tela. Jemným dráždením svalov elektrickým prúdom s rôznou intenzitou a frekvenciou dochádza k väčšiemu prekrveniu konkrétnej ošetrovanej časti, prevažne však bolestivých veľkých kĺbov.

Liečivá sila magnetov

MAGNETOTERAPIA ktorá je taktiež súčasťou procedúr, ktoré naše kúpele ponúkajú, využíva liečebný účinok stálych alebo pulzujúcich magnetických polí a dokonale prekrví a okysličí časti tela. Liečba prebieha tak, že klient leží na magnetickej podložke alebo má končatiny vložené do magnetického aplikátora.

Blahodarné žiarenie

Ďalšou procedúrou, ktorú Zlaté Kúpele ponúkajú je BIOPTRON. Pri liečbe sa využívajú priaznivé vlastnosti prirodzeného slnečného svetla bez ultrafialového žiarenia a možných škodlivých účinkov. Podporuje regeneračné schopnosti tela a pomáha telu aktivovať jeho vlastný samoliečebný potenciál. Používa sa lokálne pod dozorom fyzioterapeuta.

Ako poslednú liečbu z kategórie elektroliečby vám priblížime metódu SOLUX. Jej podstata spočíva v tom, že sa na telo pomocou prístroja lokálne aplikuje infračervené svetlo, ktoré svojím tepelným pôsobením zvyšuje obranyschopnosť organizmu. Ožarovaním možno dosiahnuť rôzne liečebné účinky. Zväčša sa využíva pri chronických ochoreniach dýchacích ciest ako napríklad astma, alergia alebo bronchitída.

S čím mi elektroliečba pomôže?

Elektroliečba nemá nijaké obmedzenia, je možné ju aplikovať na celé telo. Jej výrazné analgetické účinky efektívne tlmia bolesť a zároveň aj uvoľňujú a posilňujú svaly. V modernej medicíne sa používa na liečenie širokej škály ochorení. Na liečbu pohybového ústrojenstva, neurologických ochorení, výživu mäkkých tkanív a poradí si aj s gynekologickými, urologickými, či kožnými ochoreniami.

 

 

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám