()

Fenomén nazývaný pilates

Napriek tomu, že za posledných 20 rokov zažíva pilates explóziu na globálnej úrovni, pre mnohých je stále neznámy a málokto toto zázračné cvičenie vyskúšal alebo cvičí pilates pravidelne. Dobrou správou ale je, že ho precvičujeme aj my, v Zlatých Kúpeľoch Turčianske Teplice a vy sa k nám môžete kedykoľvek pridať. Prečo nazývame pilates zázračným cvičením a prečo si myslíme, že je správne toto inovatívne cvičenie zakomponovať do svojho každodenného života?

Pilates predstavuje medzinárodne uznávaný systém rehabilitačných cvikov, ktoré správnym a pravidelným cvičením výrazne zlepšia zdravotný stav človeka a jeho myseľ. Sú bezpečné, príliš nenamáhajú, no zároveň sú vysoko efektívne a účinné. Za jednotlivými cvikmi, ako aj celým cvičením, stojí meno Joseph Hubertus Pilates, ktorý túto metódu, pôvodne zvanú kontrológia, vyvíjal postupne, pozorovaním svojich klientov a ich individuálnych zdravotných potrieb. Súčasná podoba pilates je akousi kombináciou Pilatesových cvikov a moderných rehabilitačných techník.

Aké benefity pilates prináša?

Samozrejme, výsledky neuvidíte hneď, no ak budete dostatočne trpezlivý a precízny, ako sám Pilates povedal, po pár mesiacoch z vás bude nový človek. Nadobudnete väčšiu silu a flexibilitu, postupne sa vám spevnia najmä brušné a chrbtové svaly a výrazne sa zlepší koordinácia a držanie tela. Veľmi účinne zmierňuje bolesti chrbtice a poruchy pohybového aparátu. Výborne pomáha aj pri osteoporóze, nakoľko zvyšuje hustotou kostí a ozdravuje kĺby. Cvičenie sa zameriava aj na správne dýchanie, ktoré sa vykonáva logicky, podľa predpísaných pravidiel, vďaka čomu sa zvýši kapacita pľúc a zlepší sa cirkulácia.

Pilates sa rokmi osvedčil nie len ako pohybová rehabilitačná metóda, ktorá ponaťahuje a posilní celé telo, ale aj ako spôsob dosiahnutia celkovej telesnej a duševnej rovnováhy. A aj preto, je tento pohybový skvost jednou z fyzioterapeutických procedúr Zlatých Kúpeľov Turčianske Teplice.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám