()

Fyzioterapia a jej zázračné účinky

Fyzioterapia je pojem, ktorý sa v dnešnej dobe skloňuje už pomerne často. Ide o moderný spôsob liečby pohybového aparátu, ktorý sa používa bežne. Aj v Zlatých Kúpeľoch sa špecializujeme na odborne prevádzanú fyzioterapiu a jej možné liečebné účinky, pretože si uvedomuje jej zázračnú schopnosť pomôcť celkovému stavu ľudského tela.

V čom spočíva fyzioterapia?

Samotné cviky fyzioterapie spočívajú najmä v správnom precvičovaní kĺbov a svalov, kedy sa môže obnoviť ich celkový stav po rôznych zraneniach či rôznych degeneráciách spôsobených zlým držaním tela alebo sedavou prácou.

Ako dokáže fyzioterapia telu pomôcť?

Fyzioterapeutické cvičenia sa u nás v Zlatých Kúpeľoch cvičia pod dozorom fyzioterapeuta, ktorý dohliada na ich správnosť a presnosť. Každý návštevník má tak istotu, že cviky robí správne. Po niekoľkých opakovaniach dochádza k lepšiemu prekrveniu organizmu a takisto k zlepšeniu celkového fyzického stavu. Za pravidelné cvičenie a pohyb sa vám nepoďakuje len vaše telo, ale najmä myseľ. Obrovské množstvo endorfínov, ktoré telo počas fyzickej aktivity vyprodukuje spôsobí zlepšenie vašej nálady. Veď nie nadarmo nosia meno „hormóny štastia“. Fyzioterapeutické cvičenia majú pozitívny účinok aj na pohyblivosť vašich kĺbov a navyše zlepšujú kondíciu.

Pre koho je fyzioterapia vhodnÁ?

O tom, že cvičiť by mal každý bez ohľadu na vek a zdravotný stav ani nemusíme hovoriť. Za cvičenie sa považuje aj chodenie po schodoch či príjemná prechádzka po okolí. Vaše telo si každú fyzickú aktivitu zapamätá a áno, je možné, že vás po prvom cvičení navštívi povestná svalovica, ale vy to nevzdávajte! Organizmus si zvykne a po čase si bude pohyb dokonca pýtať. Fyzioterapeutické cvičenia sa odporúčajú najmä pacientom, ktorí utrpeli ťažké zranenia pohybového aparátu alebo majú zlé držanie tela. Naši fyzioterapeuti prispôsobia cviky každej diagnóze a pomôžu tak rozpohybovať každú časť tela.

Zlatých Kúpeľoch Turčianske Teplice si môžete vybrať z viacerých typov a úrovní cvičení podľa vašich zdravotných potrieb a mať istotu, že budete cvičiť so špecializovanými fyzioterapeutmi, vyškolenými v diagnostike a liečbe problémov s kĺbmi a svalmi. Neváhajte a prihláste sa na niektoré z našich fyzioterapeutických cvičení ešte dnes a spravte tak pre svoje telo obrovský krok vpred.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám