()

Fyzioterapia

Podstatou kúpeľnej liečby je to, aby sa každý náš klient cítil po návrate domov oddýchnutý nielen fyzicky, ale aj psychicky. Na každom kroku vidíme príručky o tom, čo jesť, aby sme sa cítili lepšie, ale zabúdame na to, že už naši predkovia vedeli, v čom spočíva spokojnosť a harmónia tela aj duše.

Dôkazy o tom, že dostatočné množstvo pohybu má blahodarné účinky na telesnú schránku rovnako ako na tú psychickú, sú známe odpradávna, ale často na ne zabúdame. Spojením termálnej minerálnej vody a pohybovej aktivity dokážeme prispieť k lepšej kondícií a k odstráneniu, či zmierneniu najrôznejších bolestí a obmedzení. Pohyb zlepšuje fyzický stav, prináša lepšie prekrvenie i okysličenie organizmu a má vplyv aj na zlepšenie psychiky. V ponuke Kúpeľov Turčianske Teplice je niekoľko typov a úrovní cvičení podľa potrieb a možností návštevníkov.

Skupinové cvičenie na fitloptách

Skupinové cvičenie na fitloptách je zamerané na chrbticu, brušné svaly a bedrové kĺby. Pomáha udržiavať správne napätie svalov a pohyblivosť kĺbov. Skupine cca 10 klientov, ktorá je zostavená podľa diagnózy predcvičuje fyzioterapeut. Tento typ cvičenia prispieva k aktivácií svalstva a zabraňuje opotrebovaniu kĺbov.

Aquavalz

Aquavalz alebo skupinové cvičenie v bazéne patrí medzi obľúbené procedúry najmä u klientov, ktorí sa k nám prišli zotaviť po úraze. Veľkou výhodou tohto typu cvičenia je najmä to, že vodné prostredie uľahčuje aktívny pohyb a ako bonus k tomu všetkému máme našu termálnu minerálnu vodu, ktorá pôsobí relaxačne a utišuje bolesť. Je výnimočná nielen svojim chemickým zložením, ale aj vysokou teplotou a dokonale prehreje váš organizmus. Aquavalz je zameraný na ochorenia chrbtice, bedrových kĺbov, neurologické ťažkosti alebo pri poruchách rovnováhy.

Fitness

Ďalšou z množstva fyzioterapeutických kúpeľných procedúr, ktorú si predstavíme je Fitness. Cvičenie tohto druhu udržiava správne napätie všetkých svalov a pomáha precvičovať všetky partie tela. Pod dozorom odborného cvičiteľa fitness sa vaše telo vyformuje a naberie pevnejší vzhľad. Možno si poviete, že je táto procedúra len pre mladých a zdravých ľudí, ale mýlite sa. Naši tréneri dokážu jednotlivé cviky upraviť tak, aby ich klient zvládol bez ťažkostí a mal z cvičenia radosť. Ďalším benefitom, ktorý Fitness prináša je aj zlepšenie fyzickej kondície a následné „dobitie energie“.

Nebojte sa skúšať nové veci a presvedčte sa o tom, že cvičenie je pre každého bez ohľadu na vek, veď ako sa hovorí: „V zdravom tele zdravý duch!“

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám