()

Havajská masáž Lomi-Lomi

Lomi-Lomi masáž je súčasťou tradičnej indickej havajskej medicíny a spočiatku bola odovzdávaná len v rámci rodín z generácie na generáciu. To sa zmenilo až začiatkom 70. rokov 20. storočia, kedy sa niekoľko havajských učiteľov rozhodlo túto techniku vyučovať ako jednu z ​​masérskych terapií dostupných aj pre iných havajských obyvateľov. Popularita tejto techniky sa rýchlo rozšírila a v súčasnosti je široko dostupná a pomerne často využívaná po celom svete.

V čom spočíva Lomi-Lomi masáž?

Oproti iným masážnym procedúram je havajská masáž Lomi-Lomi dynamickejšia a intenzívnejšia. Typickým znakom sú jemné ťahy a plynulé rytmické pohyby vykonávané pomocou dlane a predlaktia. Klient má po masáži pocit, akoby mu celým telom prechádzali jemné vlny. Pocit pokoja a pohody je umocnený vďaka relaxačnej hudbe znejúcej počas celej masáže. Ďalšou výnimočnou technikou, ktorá sa pri iných masážach bežne nevykonáva, je masírovanie dvoch miest na tele súbežne. Masér napríklad pomocou jednej ruky alebo predlaktia masíruje rameno, zatiaľ čo druhou masírujete bedrá. Predpokladom je, že masírovanie dvoch častí súčasne podporuje harmóniu a rovnováhu v tele.

Aké účinky má Lomi-Lomi masáž?

Lomi-Lomi masáž môže pomôcť liečiť celý rad zdravotných ťažkostí a chorôb. Upokojuje myseľ a zmierňuje napätie a bolesť nahromadenú v svaloch. Rytmické, opakujúce sa pohyby vyvolávajú počas procedúry pocit hlbokej relaxácie, vďaka čomu sa aktivujú liečebné a regeneračné procesy v celom organizme. Medzi liečivé účinky masáže patrí aj stimulácia krvného obehu a lymfatického systému, čo má za následok detoxikáciu tela od škodlivých látok. Zmierňuje reumatické bolesti a výborne pôsobí na odbúranie rôznych blokád.

Pre koho je procedúra vhodná?

Procedúra je vhodná najmä pre ľudí trpiacich častým stresom, únavou a vyčerpanosťou. Lomi-Lomi masáž môže pomôcť zlepšiť celkový fyzický a psychický stav a zvýšiť pracovnú výkonnosť.

Navštívte naše Zlaté kúpele, doprajte si netradičnú havajskú masáž Lomi-Lomi a zažite účinky tejto terapie zo starobylých havajských ostrovov na vlastnom tele.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám