()

Historické poklady Turčianskych kúpeľov

Pestrá kúpeľná história mesta Turčianske Teplice, siahajúca až do roku 1281, ročne láka nemalé množstvo turistov. Prostredie vystrihnuté ako z rozprávky a vzácne mestské klenoty  sa naozaj oplatí prísť pozrieť v ktoromkoľvek ročnom období. Neváhajte a príďte navštíviť aj vy toto výnimočné miesto s dlhoročnou históriou.

Najväčšou dominantou kúpeľného mesta je zaručene Royal Bath, kedysi nazývaný Modrý kúpeľ, ktorý sa nachádza v priestoroch novootvoreného hotela Royal Palace*****. Bazén kruhového tvaru so zlatou mozaikou je absolútnou raritou slovenského kúpeľníctva, o čom svedčia aj jeho prvé zmienky z roku 1728. Pod kopulou neoklasicistickej stavby návštevníci nájdu vzácnu piscinu, termálny liečivý prameň, pritekajúci priebežne roštovým dnom. Z jeho dna priamo vyviera minerálna voda s jedinečným zložením, ktorá je považovaná za kráľovnú všetkých minerálnych vôd.

Už v dávnych časoch sa kúpele využívali aj ako liek na zdravotné ťažkosti. Blahodarné účinky turčianskej minerálnej vody poznal aj samotný kráľ Žigmund Luxemburský, ktorý sa v nej pred stáročiami kúpaval. Ďalšou zaujímavosťou, ktorá robí kúpele ešte kráľovskejšími, je aj to, že ich navštevovala cisárovná Sissi, po ktorej je pomenovaná reštaurácia v priestoroch hotela Royal Palace*****. Okrem skvelého gastronomického zážitku tradičnej kuchyne habsburského dvora si môžete dopriať aj ďalšie služby, akými sú napríklad liečebné či relaxačné procedúry.

Vďaka vysokým nárokom vzácnych historických osobností sa priestory modernizáciou dostali počas rokov do dnešnej podoby. Pribudli nové priestory s moderným technickým vybavením, a taktiež sa rozšírila aj paleta ponúkaných služieb a procedúr. Ľahko prístupné Turčianske kúpele dovoľujú návštevníkom zrelaxovať svoje telo podobne a ešte lepšie ako uhorský kráľ Žigmund Luxemburský či cisárovná Sissi pred viac ako pol storočím. Široká ponuka ubytovacích možností, kráľovských procedúr a ďalších služieb sa postará o vaše nezabudnuteľné zážitky s kúskom histórie.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám