()

Horúci zázrak zvaný termoterapia

Čo je také zázračné na liečbe teplom?

Väčšina z nás si pod teplom predstaví horúci letný vzduch, sálajúcu žiaru ohňa alebo hrejivú prikrývku počas mrazivých zimných nocí. Teplo však nemusí byť iba takto všedné a jeho účinky vám môžu prinavrátiť stratenú vitalitu, či uľaviť od bolestí a ťažkostí pohybového aparátu. A ako prebieha teploliečba? Liečba teplom, čiže termoterapia pozostáva z bahenných, parafínových alebo rašelinových zábalov, ktorých teplota sa pohybuje od 50 do 55°C. Obklady účinne prehrejú postihnutú časť tela, čím dôjde k zvýšeniu látkovej výmeny a urýchleniu regenerácie. Naše telo a jeho jednotlivé „súčiastky“ jednoducho pracujú pri stimulácii teplom výkonnejšie, vďaka čomu prekonáme únavu či poranenia oveľa skôr. 

 

Aké ťažkosti sa dajú liečiť termoterapiou?

 

Okrem samotného relaxu a regenerácie dokáže termoterapia samozrejme aj účinne liečiť. V kombinácii s ďalšími kúpeľnými procedúrami liečba teplom zmierňuje ťažkosti spojené s ochoreniami pohybového aparátu, neurologickými ochoreniami, reumou a okrem toho priaznivo pôsobí na pokožku a skrášľuje.

Jednou z procedúr, ktoré si môžete vychutnať v Zlatých Kúpeľoch je aj Džibuty (parafangový obklad). Pomerne zaujímavý názov disponuje výnimočnými vlastnosťami a dokáže liečiť choroby pohybového aparátu, neurologické ochorenia a dokonca aj skrášľovať. Parafango je kombináciou vzácneho bahna a čistého parafínu, ktorých spojitosť zabezpečuje lepšie prekrvenie organizmu a vďaka obsiahnutým minerálnym látkam pôsobí aj regeneračne.

Podobne exoticky znejúcou procedúrou s blahodarnými účinkami je Gabun (parafínový obklad), ktorý okrem iného zjemní vašu popraskanú a suchú pokožku. Je ideálnou voľbou pri chronickej reumatickej artritíde alebo chorobách drobných kĺbov končatín. Parafínový zábal je nahriaty na teplotu 55°C, ktorá príjemne zahreje vašu krčnú chrbticu, kĺby, či ubolené kríže. Možno vás prekvapí, že sa využíva aj ako cenný zdroj vitamínu E, ktorý pomáha bojovať proti starnutiu pleti.

Poslednou z trojice teploliečebných procedúr, ktoré v Zlatých Kúpeľoch Turčianske Teplice ponúkame je Togo (rašelinový obklad). Blahodarné účinky rašeliny sú známe odpradávna a vďaka množstve živín, prírodných stopových prvkov, minerálov a organických látok stimuluje a regeneruje organizmus a dokonca zvyšuje jeho odolnosť voči ochoreniam.

Úžasný spôsob na to ako zabudnúť na všetky povinnosti, je nechať sa rozmaznávať a zároveň pri tom svoje telo liečiť. Všetko toto a ešte omnoho viac vás čaká v Zlatých Kúpeľoch Turčianske Teplice.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám