()

Individuálny liečebný program Post Covid

Už takmer viac ako pol milióna ľudom na Slovensku bolo diagnostikované ochorenie COVID-19. Aj napriek tomu, že množstvo z nich je už v oficiálnych štatistikách uvedených ako vyliečení, zdravotné ťažkosti spôsobené týmto ochorením pretrvávajú i naďalej. Niektorí pacienti popisujú dlhodobé ťažkosti aj po prekonaní ochorenia, bežné činnosti sa stávajú fyzicky náročnými a športová výkonnosť je vo veľkej miere obmedzená. V poslednej dobe sa navyše objavuje čoraz viac prípadov, kedy komplikácie pociťuje nie len staršia skupina obyvateľov s pridruženými chorobami, ale i mladšie ročníky fyzicky zdatných ľudí.

 

Postcovidový syndróm

Tieto ťažkosti, ktoré sa pred infekciou koronavírusom u ľudí nevyskytovali, sú označované ako postcovidový syndróm a prejavujú sa najmä ako extrémna únava a vyčerpanosť, dýchavičnosť aj pri miernej záťaži, pretrvávajúce bolesti svalov a kĺbov, bolesti v hrudníku, bolesti hlavy či tŕpnutie a slabosť končatín podobná stavom po mozgovej mŕtvici. Pacienti s týmito syndrómami sa objavujú u všeobecných lekárov a špecialistov čoraz častejšie. Poskytovaná farmakologická symptomatická liečba sa však javí ako nepostačujúca.

 

Individuálny liečebný program Post Covid

Pre našich klientov sme preto pripravili špeciálny komplexný liečebný balíček Post Covid, využívajúci kúpeľné procedúry a prírodný liečivý zdroj na pomoc od spomínaných ťažkostí. Vďaka širokej ponuke poskytovaných procedúr dokážeme vytvoriť individuálny liečebný program zameraný na konkrétne zdravotné ťažkosti a komplikácie spôsobené ochorením COVID-19. Pri respiračných problémoch Vám pomôže respiračná fyzioterapia, dychová gymnastika, aeróbne cvičenia, Nordic walking v kúpeľnom parku alebo oxygenoterapia.

Klientom trpiacim ťažkosťami pohybového a nervového systému zasa pomôže fyzioterapia zameraná na zlepšenie funkcie svalov, zmiernenie bolesti, zlepšovanie celkovej pohyblivosti a celkovej telesnej kondície. Termoterapia s využitím bahna, parafínu alebo rašeliny, rôzne formy vodoliečby, elektroliečby, klasické i reflexné masáže a iné procedúry pomôžu zlepšiť celkový fyzický stav, no pôsobia blahodárne aj na psychiku pacientov. 

 Výhodou našich Zlatých kúpeľov Turčianske Teplice je aj ja ich ideálna poloha v oblasti s vysokou kvalitou životného prostredia a vysokou čistotou ovzdušia. Naším cieľom je poskytnúť klientom možnosť rýchlejšieho návratu do bežného života a zmiernenie či úplné odstránenie zdravotných ťažkostí.

 

Zistite viac informácií o liečebnom pobyte Post Covid alebo sa obráťte priamo na našu recepciu, kde vám radi poradíme a pripravíme individuálny liečebný program presne podľa vašich potrieb.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám