()

Joga v Zlatých Kúpeľoch

Joga v Zlatých Kúpeľoch

Podstatou každej kúpeľnej liečby je to, aby sa každý klient po návrate domov cítil zregenerovaný, oddýchnutý a plný energie. Veď nie nadarmo sa hovorí: „V zdravom tele, zdravý duch.“ Pri joge to platí dvojnásobne. Kúpele Turčianske Teplice organizujú pre svojich návštevníkov cvičenie jogy nielen v interiéri, ale aj v príjemnom prostredí kúpeľného parku, kde všetci zúčastnení nasávajú jedinečnú atmosféru, ktorú naša príroda ponúka.

 

Počiatky jogy

Možno si myslíte, že tieto moderné cviky sú len vymyslené a nijako neprospievajú ľudskému organizmu, ale ste na omyle! Joga sa zrodila pred viac ako 5000 rokmi v Indii, takže môžeme usúdiť, že jej história je naozaj dlhá a nie je to nijaký novodobý vynález. Hlavným dôvodom, prečo je populárna aj dnes sú jej jedinečné a zdraviu prospešné účinky. Spojenie  mentálnych a telesných techník napomáha človeku k určitej duševnej vyrovnanosti a zároveň sa vďaka nej môžete dopracovať k silnejšiemu a ohybnejšiemu telu.

 

Je joga vhodná pre každého?

Odpoveď na túto otázku je jednoznačná. Áno, je vhodná pre každú vekovú kategóriu a nezáleží na tom, či máte dvadsať alebo šesťdesiat rokov. Naši inštruktori jogy dokážu jednotlivé cvičenia upraviť tak, aby vyhovovali každému, preto sa nemusíte báť prísť a skúsiť niečo nové.

 

Pozitívne účinky jogy

Určite sa pýtate, čo všetko joga a jej pravidelné cvičenie dokáže urobiť s vašim telom. Najdôležitejšie je asi to, že si urobíte čas pre seba. Upokojíte sa a naučíte sa správne dýchať. Relaxačné cvičenia zahrnuté v hodine jogy napomáhajú k lepšej koncentrácii a postupne sa naučíte lepšie zvládať vypäté situácie v každodennom živote. Okrem psychickej pohody takýto typ cvičenia ponaťahuje celé vaše telo a poďakujú sa vám najmä vaše kĺby, ktoré budú pohyblivejšie a celkovo stabilnejšie bude aj vaše držanie tela. Joga rovnako ako aj iné formy cvičenia je predovšetkým o vytrvalosti a pevnej vôli. Podstatou je vydržať a začať brať jogu ako súčasť života alebo životný štýl. Nemôžete čakať, že po prvej hodine budete vyzerať úplne inak, to vám, samozrejme, nezaručí nikto. Avšak vplyvom pravidelného cvičenia sa zlepší nielen vaše držanie tela, ale aj dýchanie, čo má v konečnom dôsledku veľký vplyv na psychiku.

Najdôležitejším krokom k úspechu alebo skôr k spokojnému životu je mať pozitívny prístup a začať sa tešiť z maličkostí. Ponorte sa do svojich myšlienok a buďte vďační za všetko, čo vám život ponúka a práve to, a ešte omnoho viac sa môžete vďaka joge naučiť. Zúčastnite sa hodiny jogy v Kúpeľoch Turčianske Teplice a uvidíte, že si ju doslova zamilujete.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám