()

Kráľovná minerálnych vôd

Minerálne liečivé vody sa už od nepamäti pokladajú za zázračné vďaka svojim blahodarným účinkom na zdravie človeka. Vzácnosť a využitie jednotlivých vôd určuje obsah minerálnych látok. Zaujímavým faktom je, že práve Slovensko patrí medzi najbohatšie štáty sveta v množstve prameňov minerálnych vôd, ktorých sa na našom území nachádza viac ako 1200. Nie všetky sú však vhodné na liečbu či následné spracovanie.

Čím sú turčianske pramene spomedzi ostatných výnimočné?

Bohato mineralizovaná liečivá voda prameňov v Zlatých Kúpeľoch obsahuje až 1524 mg/l minerálnych látok, je síranovo-hydrogenuhličitanová a vápenato-horečnatá so zvýšeným obsahom fluoridového iónu. Turčianske kúpele disponujú až siedmimi vyvierajúcimi prírodnými prameňmi, ktoré sa po spracovaní využívajú na rôzne liečebné procedúry. Vďaka jedinečnému zloženiu, využitiu v liečebných kúrach a dokázateľným liečivým účinkom je táto voda považovaná za kráľovnú všetkých vôd.

Zoznam prírodných prameňov v Zlatých Kúpeľoch

  • Hlavný minerálny prameň
  • Royal Bath
  • Červený kúpeľ
  • Ľudový kúpeľ
  • Pitný prameň Kollár
  • Pitný prameň Živena
  • Biely kúpeľ

Komplexná kúpeľná liečba pozostáva najmä z využitia prírodného liečivého zdroja. Minerálna voda je svojim obsahom predurčená na ochorenia pohybového aparátu, neurologické, urologické, nervové a gynekologické ochorenia, slúži ako podporná liečba pri onkologických problémoch a problémoch tráviaceho ústrojenstva.

Minerálna voda sa okrem liečebných a relaxačných procedúr používa aj k pitným kúram. Práve vysoký obsah vápnika, horčíka a fluóru je vhodný na liečbu črevných ťažkostí, obličkových kameňov a osteoporózy. Jej pitie priaznivo pôsobí na vnútorné orgány a dopomáha k ich lepšej funkcii.

Voda ukrývajúca sa hlboko pod povrchom zeme predstavuje nie len pre Turčianske Teplice, ale aj našu krajinu, veľké bohatstvo. Mocná sila vôd známa už stáročia je každoročne vyhľadávaná širokou verejnosťou. Verte, že keď nás raz navštívite, budete sa k nám aj vy s radosťou opäť vracať.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám