()

Luxus a moderná elegancia

Kúpeľné mesto Turčianske Teplice ponúka svojim návštevníkom množstvo kultúrnych a historických zaujímavostí. Pri prechádzke centrom natrafíte nielen na majestátny park plný netradičných lavičiek či budovu Royal Bath s aktívnou piscinou, ale aj architektonickú dominantu, kráľovský hotel Royal Palace*****. Avšak čím je toto miesto zaujímavé?

Luxusný hotel v sebe ukrýva kus čarovnej histórie a zároveň disponuje mimoriadne vkusnými priestormi navrhnutými v štýle art deco. Tento štýl pochádza z dvadsiatych rokov minulého storočia a jeho názov je odvodený z medzinárodnej výstavy Internationale des Arts Décorat et Industriels Modernes, ktorá sa konala v Paríži v roku 1925. Art deco odráža v sebe viaceré umelecké smery, a tým vytvára jedinečnú kompozíciu prvkov prejavujúcich sa najmä v architektúre, móde i v dizajne automobilov.

Štýl art deco spoznáte na prvý pohľad vďaka svojim typickým charakteristikám, akými sú:

  • symetrické a výrazné geometrické vzory
  • odvážne farebné kombinácie
  • vysoko lesklé alebo kožené materiály
  • množstvo zrkadiel a kovových materiálov
  • mramorové podlahy

V súčasnosti je art deco obľúbený najmä vďaka svojej unikátnosti a luxusnej elegancii. Dokonalým prevedením tohto štýlu je interiér hotela, ktorý vás pri vstupe okúzli mramorovými podlahami a vysokými stropmi. Kombinácia viacerých typických prvkov prepája myšlienku historizujúcej ornamentiky a modernej technológie. Priestranné a vkusne zariadené izby, reštaurácie i vonkajšie priestory vytvárajú perfektnú atmosféru celého hotela, ktorá robí toto miesto ideálnym na oddych, šport či romantiku.

Prijmite preto pozvanie a príďte sa sami presvedčiť o magickosti tohto dizajnérskeho skvostu. Z dôvodu súčasnej situácie a preventívnych opatrení je hotel Royal Palace***** dočasne zatvorený, ale veríme, že v budúcom roku si budete môcť jeho krásu užiť na vlastné oči počas celého roka.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám