()

Lymfomasáž

Úlohou lymfatického systému je vyplavovať z tela odpadové látky, pomocou prirodzených pohybov tkaniva hladkého svalstva, ak je však táto funkcia narušená, dochádza k vzniku tekutín v lymfatickom systéme a uzlinách. Na ich odstraňovanie veľmi účinne pôsobí lymfomasáž, ktorú môžete podstúpiť aj u nás v Zlatých Kúpeľoch Turčianske Teplice.

V čom spočíva lymfomasáž?

Lymfomasáž sa radí do skupiny terapeutických masáži a niekedy sa označuje aj ako „detoxikačná masáž“. Ide o veľmi detailne vykonávanú, pomalú a hlavne jemnú masáž, počas ktorej sa rytmickými kruhovými pohybmi naťahuje koža, čím sa stimuluje tok lymfatickej tekutiny v cievach a uzlinách lymfatického systému. Liečba trvá 40 minút a je prevádzaná na sucho, bez použitia olejov, nakoľko si vyžaduje presnosť a precíznosť pri naťahovaní kože, aby nedošlo k obmedzeniu prietoku a lymfa sa mohla v cievach pohybovať.

Aké účinky má lymfomasáž?

Procedúra má vysoko detoxikačné a regeneračné účinky. Obnovuje zlomené lymfatické cievy a poškodené tkanivá a pomáha urýchľovať proces hojenia. Zmierňuje opuchy vzniknuté pri úrazoch, pôrode a reumatických ochoreniach. Spevňuje brušné svaly, zlepšuje celkovú kondíciu a zmierňuje celulitídu. Súčasne pôsobí aj na nervový a imunitný systém, má upokojujúci účinok na telo a myseľ a výborne pôsobí proti nespavosti, stresu a únave.

Pre koho je procedúra vhodná?

Lymfatické drenážne masáže sú veľmi prospešné pre ľudí s chorobnými stavmi lymfatického systému, s rôznymi opuchmi, či pri únavách dolných končatín a kŕčových žilách. Procedúra je vhodná na zvýšenie imunity, podporu metabolizmu a na regeneráciu organizmu. Tiež ako prevencia pred infekciou a chorobami, prostredníctvom stimulácie imunitného systému.

Manuálna lymfodrenáž je osvedčená liečebná metóda využivaná v rehabilitácií aj kozmetike a my budeme radi ak si ju k nám, do Zlatých Kúpeľov Turčianske Teplice, prídete vyskúšať na vlastnej koži.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám