()

Mäkké techniky

Mäkké techniky, nazývané aj masáž na uvoľnenie svalstva, je jedna z foriem manuálnej terapie. V Zlatých kúpeľoch Turčianske Teplice úspešne využívame aj tento typ masážej procedúry, najmä pri liečbe najviac zaťažovaných a problematických častí chrbtice.

V čom spočívajú masážne techniky ?

Táto procedúra v sebe zahŕňa sústavu náročných hmatov a techník, na ktoré sval reaguje postupným uvoľňovaním. Vykonáva sa primeraným tlakom na príslušné body, a tým stimuluje reflexné zmeny v svaloch a podkoží, čo má za následok zníženie bolesti a napätia v svaloch. Mäkké techniky je možné čiastočne prirovnať k prvkom, ktoré obsahuje reflexná masáž chrbta. Počas procedúry sa nepoužívajú žiadne masážne pomôcky ani olej a dĺžka procedúry je 45 minút.

Aké účinky majú masážne techniky ?

Ako sme už spomenuli vyššie, hlavným cieľom tejto procedúry je odstrániť problémy a bolesti jednotlivých častí chrbtice. Ide o špeciálnu liečebnú masáž odstraňujúcu napätie v tkanivách, uvoľňujúcu svalstvo a blokády chrbtice, a to najmä v oblasti krčnej chrbtice, medzi lopatkami a krížovej oblasti. Taktiež stimuluje ozdravujúce procesy organizmu, zlepšuje látkovú výmenu a účinne upravuje krvný tlak a činnosť srdca. Procedúra tiež prispieva k lepšiemu celkovému fyzickému a psychickému stavu pacienta a zlepšuje jeho pracovnú výkonnosť.

Pre koho je procedúra vhodná?

Procedúru odporúčame najmä pacientom trpiacim problémami s krčnou a hrudnou chrbticou a pri častých bolestiach v krížoch. Veľmi vhodná je pre ľudí so sedavým zamestnaním a nedostatočným množstvom denného pohybu. Taktiež pri bolestiach hlavy a šije či stuhnutom krku a ramenách.

Ak nemáte potvrdené chronické ochorenie chrbtice a vaše bolesti sú výsledkom jej nadmerného preťažovania či nesprávneho držania tela, určite neváhajte a príďte k nám. V Zlatých kúpeľoch vás odborne vyškolení fyzioterapeuti a maséri účinne zbavia aj týchto nepríjemných problémov a bolestí.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám