()

Neriskujte neodbornú masáž

Masáž je jednou z najstarších metód liečebných procedúr a intenzívneho relaxu, využívaná aj ako súčasť viacerých liečebných terapií. Kvalitná masáž má mnoho zdraviu prospešných účinkov, čo v Zlatých Kúpeľoch pozorujeme denne na našich klientoch. Sú ale prípady, kedy môže masáž naopak veľmi uškodiť najmä, ak je prevádzaná neodborne alebo si ju robíme sami, doma.

Poznáte to. Po ťažkom pracovnom dni či namáhavej práci v záhrade sa konečne zastavíte, no začnú vás pobolievať kríže či krk a z miernej bolesti je razom bolesť oveľa výraznejšia. Vyústiť to môže až do neznesiteľnej bolesti krížov, zaseknutého krku či stuhnutých ramien. Nič z toho nie je príjemné a aby sme boli opäť fit, skúšame všeličo. Práve nutná potreba zbaviť sa bolesti, môže viesť k neodbornej autonómnej masáži.

Následky zvyknú byť veľmi negatívne, môžu spôsobiť intenzívnejšie bolesti a horšie zdravotné ťažkosti. Neodborná masáž prináša riziko migrén, závratov či zhoršenia zápalových stavov. Vedie tiež k zablokovaniu trávenia a v najhorších prípadoch aj poškodeniu nervov, najčastejšie na krku a chrbte.

Zdravie máme len jedno, a preto je vždy lepšie navštíviť odborníkov. Tí sa budú na vaše telo pozerať komplexne, nakoľko za spomínanými bolesťami môže byť zaseknutý nerv alebo platnička či s veľkou pravdepodobnosťou rôzne vážnejšie zdravotné problémy.

Zranenia z neodbornej masáže sú skutočne zbytočné, preto je lepšie sa im vyhnúť a zveriť sa do rúk odborníkom. Kvalifikovaní fyzioterapeuti v Zlatých Kúpeľoch Turčianske Teplice disponujú vedomosťami z oblasti fyziológie aj anatómie, ktoré sú podporené dlhoročnou praxou. Taktiež berú na vedomie prípadné alergie či pretrvávajúce zdravotné problémy, podľa ktorých upravia masážnu liečbu a celkovú terapiu. Masáži je mnoho druhov a len skutoční odborníci vedia adekvátne odhadnúť výber tej správnej masáže k daným zdravotným ťažkostiam.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám