()

Nordic Walking - Bezpečná a efektívna cesta k lepšej kondícii

O potrebe pravidelného pohybu ako prevencie pred kardiovaskulárnymi ťažkosťami počúvame zo všetkých strán čoraz častejšie. Aktivity ako cyklistika či plávanie sú zväčša prvou voľbou vďaka ich nízkej záťaži na pohybový aparát. Vedeli ste však, že k zdraviu sa môžete aj prechodiť? V žiadnom prípade by ste nemali podceňovať účinnosť obyčajnej chôdze. Tá totiž patrí medzi prospešné formy cvičenia vhodné k redukcii hmotnosti, zníženiu rizika rôznych ochorenízvýšeniu fyzickej zdatnosti. Mnohí lekári ju dokonca považujú za jeden z najlacnejších a najjednoduchších receptov na dlhý a zdravý život.

Avšak, vyskúšali ste už niekedy chôdzu nazývanú Nordic Walking alebo v preklade severská chôdza? Jedná sa o celkom mladú športovú disciplínu, ktorá si pomaly, ale isto nachádza svojich priaznivcov. Chôdza sa vyznačuje vysokou účinnosťou a je založená na využívaní špeciálne navrhnutých palíc určených do akéhokoľvek počasia a terénu.  

Zapojenie svalov

Počas tohto „cvičenia“ sa aktívne zapája až 90 % z celkového počtu svalov, ktoré majú zásluhu na lepšom spaľovaní. V porovnaní s klasickou chôdzou, behom alebo bicyklovaním sa navyše zúčastňuje aj horná časť tela a vnútorné svaly okolo chrbtice a trupu. Pri správnej technike ste schopný spáliť až o 40 % viac kalórií ako pri bežnom cvičení a vo veľkej miere odľahčiť kĺby dolných končatín. Výhodou severskej chôdze nie sú len spálené kalórie a spevnené telo, ale aj prevencia zdravotných problémov.

Blahodarné účinky

Nordic Walking je svojimi účinkami a jednoduchosťou príjemným druhom pohybu vhodného naozaj pre každého. Či už ste človek so sedavým zamestnaním, aktívny športovec alebo dôchodca, využite svoj voľný čas naplno. Pravidelnými prechádzkami na čerstvom vzduchu si zvýšite telesnú zdatnosť a posilníte nervovú sústavu spolu s činnosťou mozgu. Predídete kardiovaskulárnym ochoreniam, chorobám pohybové aparátu a zlepšíte svoju ohybnosť a koordináciu. Chôdza taktiež zvyšuje hustotu kostného tkaniva, a tak výrazne posilňuje kosti.

Znie pre Vás severská chôdza zaujímavo a radi by ste ju vyskúšali? Neváhajte a navštívte Zlaté Kúpele, kde môžete skúsiť tento zaujímavý šport v rámci nášho balíčka Imunita pod vedením kvalifikovaného inštruktora. Vyplňte svoj čas medzi procedúrami a spoločne preskúmajme okolitú prírodu Turčianskych Teplíc. Doprajte si zaslúžený relax a odmeňte nielen Vaše telo, ale aj myseľ.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám