()

Parafangový obklad

Fango je talianske slovo pre bahno. Pri liečbe sa môže vysoko mineralizované bahno zmiešať s olejom, vodou alebo parafínom a aplikovať na telo ako tepelný obklad. U nás, v Zlatých Kúpeľoch Turčianske Teplice, využívame toto vzácne bahno v kombinácií s čistým parafínom, za vzniku parafanga, ktorý pôsobí vysoko detoxikačne, stimuluje krvný a lymfatický obeh a zmierňuje svalovú a artritickú bolesť.

V čom spočíva parafangový obklad?

Parafango, nahriate na teplotu 50 až 55 °C sa aplikuje lokálne na chrbát pacienta. Morské bahno je bohaté na minerály a poskytuje upokojujúci a analgetický účinok. Parafín optimalizuje prenikanie aktívnych zložiek a pomáha udržiavať parafangovú zmes v teple až 45 minút. Po ošetrení sa odporúča vypiť veľké množstvo vody, aby sa organizmus prečistil od vyplavených škodlivých a odpadových látok a nastala tak ešte účinnejšia detoxikácia.

Aké účinky má parafangový zábal?

Počas liečby teplý parafango stimuluje lymfatický tok v tele, pomáha odstraňovať škodlivé toxíny z buniek a zlepšuje výživu a hojenie tkanív. Vďaka vysokému obsahu minerálov a účinných látok, tlmí bolesti kĺbov a svalov a má vysoko liečebné a imunologické účinky. Schopnosť parafangového obkladu tonizovať tkanivá, má okrem zdravotných aj estetické účinky, výborne pomáha pri ozdravovaní pokožky a zjemňuje strie.

Pre koho je procedúra vhodná?

Táto procedúra je veľmi účinná pri chorobách pohybového aparátu a neurologických ochoreniach. Vhodná je pre ľudí trpiacich bolesťami svalov a kĺbov. Odporúča sa aj pacientom s častými únavami a slabšou imunitou, nakoľko výsledkom liečby je uvoľnené telo, zvýšená energia a celkové posilnenie organizmu.

Účinky parafangového obkladu sa u každého prejavú inak a najlepší spôsob na to ako spoznáte kúzlo zázračného bahna parafango, je vyskúšať ho. V našich Zlatých Kúpeľoch Turčianske Teplice vás radi privítame a týmto jedinečným bahnom preliečime.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám