()

Plynové injekcie a ich výhody

Plynové injekcie sú veľmi účinnou metódou, pri ktorej sa do presne vymedzených bodoch na pokožke aplikuje 15 až 20 ml medicínskeho oxidu uhličitého. Táto procedúra je založená na metóde stimulácie, ktorá je obľúbená aj v akupunktúre. CO2 sa totiž veľmi dobre vstrebáva do žilového a lymfatického obehu.

Priebeh aplikácie

Injekcie sa aplikujú do akupunktúrnych bodov, ktoré sa nachádzajú v okolí chrbtice, kĺbov končatín, do okolia jaziev a do miest so zmenenou kožnou citlivosťou. Zavedený plyn vyvoláva pocit tlaku, ktorý sa mení na teplo a pre pacienta by mal byť tento pocit príjemný. Samozrejme, treba počítať s tým, že samotný vpich ihly príjemný nie je. Pred vpichom nezabudneme pokožku riadne očistiť a vydezinfikovať.

Terapia CO2 sa primárne používa pri:

  • problémoch pohybového aparátu, ako sú bolesti chrbta, krčnej chrbtice,
  • bolesti hlavy a migrény,
  • zápaly,
  • ochorenia srdca,
  • neurologické ochorenia,
  • artritída či osteoporóza.

Aké sú priaznivé účinky?

Injekcie napomáhajú zlepšovať výživu tkanív, zlepšujú priepustnosť kapilár, ale aj pružnosť kolagénu. Nastáva zlepšenie lokálneho, ale aj celkového prekrvenia. Terapia však priaznivo pôsobí na prekrvenie srdcového svalu, čo môže  viesť k zlepšeniu krvného tlaku. V neposlednom rade má protizápalové účinky a zlepšuje hojenie tkanív.

Aplikácia sa vykonáva pomocou podkožných injekcií. Odporúčaná frekvencia je buď denne alebo 2 až 3 krát do týždňa, maximálne však 10 aplikácií. Neskôr býva liečba doplnená aplikáciami v rozmedzí 2 až 3 týždňov, s opakovaním o 4 až 6 mesiacov. Podľa štatistických údajov zaznamenalo až 80 % pacientov po podaní injekcií výrazné zlepšenie.

Môžeme zaznamenať aj nejaké kontraindikácie?

Ak sa pri liečbe objavia nežiadúce účinky, väčšinou majú len nezávažný charakter, ako mierne krvácanie v mieste vpichu, začervenanie kože, bolestivosť alebo alergická reakcia na dezinfekčný prostriedok.

Na terapiu plynovými injekciami je potrebný lekársky predpis. Ak vás táto liečebná procedúra zaujala, určite sa o možnostiach informujte u vášho lekára.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám