()

Plynový zábal - neviditeľný zázrak

Počuli ste už o blahodarnom kúpeli, po ktorom na vás nezostane ani kvapka vody? U nás v Kúpeľoch Turčianske Teplice vám ponúkame takýto jedinečný plynový suchý uhličitý zábal Lesotho CO2, inak nazývaný aj plynový kúpeľ.

Čo to vlastne ten plynový zábal (CO2) je a aké sú jeho účinky?

Procedúra Lesotho spočíva v celotelovom zábale v polyetylénovom vreci, ktoré je naplnené oxidom uhličitým. Táto unikátna detoxikačná procedúra zregeneruje vaše telo a odplaví jedovaté látky z tela aj z kože. Vďaka tomu, že silne regeneruje organizmus má vynikajúce priaznivé účinky na hojenie jaziev celú pokožku tela, mozog a cievny či lymfatický systém. Napomáha aj pri strese, depresiách a celkovej telesnej a psychickej únave.

Pre koho je plynový zábal Lesotho vhodný?

Plynový zábal Lesotho odporúčame najmä pri problémoch s cievnym systémom. Procedúra zabezpečí spružnenie ciev, žíl a vlásočníc a taktiež potláča tvorbu kŕčových žíl. S cievnym systémom je spojená aj zrážanlivosť krvi alebo vysoký krvný tlak, ktorý by sa mal po absolvovaní zábalu Lesotho upraviť.

V prípade, že trpíte osteoporózou, ochoreniami chrbtice, ale aj pooperačnými, poúrazovými a reumatickými ochoreniami pohybového aparátu je pre vás Plynový zábal Lesotho ako stvorený. Príjemné teplo a euforické uvoľnenie organizmu vás doslova naštartuje a vaše telo bude vďaka lepšiemu zásobovaniu buniek kyslíkom ako znovuzrodené.

Procedúra je ideálna aj pre ženy, ktoré majú problémy s klimaktériom alebo nepravidelnou menštruáciou. Plyn stimuluje produkciu testosterónu a estradiolu, preto sa úspešne používa na zmiernenie gynekologických ťažkostí u žien, či liečbe neplodnosti. 

Ako procedúra prebieha?

Základom sú takzvané uhličité kúpele, ktoré spočívajú v uzavretí tela, okrem hlavy, do špeciálneho plastového vaku naplneného oxidom uhličitým po dobu približne 40 minút. Zaujímavé je najmä to, že z celkového množstva plynu vo vaku 125 l oxidu uhličitého sa počas procedúry do tela vstrebú resorpciou až 2 l plynu. V uzatvorenom priestore vaku dochádza k hromadeniu tepla, a preto je vstrebávanie oxidu uhličitého zvlhčované aj potom. 

Navštívte naše jedinečné Zlaté Kúpele Turčianske Teplice a doprajte si zaslúžený oddych nielen vďaka termálnej minerálnej vode, ale aj množstve výnimočných procedúr, ktoré vám ponúkame.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám