()

Pravidelná relaxácia - prečo ju nezanedbávať a ako na ňu?

Ste aj vy jedným z tých non-stop pracujúcich, ktorí väčšinou odpovedajú „nemám čas?“ Aby ste dokázali zvládať všetky svoje povinnosti, je potrebné dopriať svojmu telu dostatočný odpočinok. V tomto článku vám prezradíme, prečo je dôležitá relaxácia a ako jej venovať väčší dôraz.

Zistite, čo znamená relaxovať

Pod pojmom relaxácia si každý predstaví niečo iné - pre niekoho je relaxáciou šport, pre iného zas spánok. Všeobecne sa však dá povedať, že relaxácia je stav, počas ktorého sa uvoľňuje svalové a psychické napätie. Dodáva nám vitalitu, vyrovnáva krvný tlak, napomáha správnej funkcii srdca, posilňuje imunitný systém, či optimalizuje funkciu všetkých telesných systémov.

Prečo je dôležité relaxovať?

Častý sprievodca dní je stres. Stres sa môže skrývať za bolesťami hlavy, alergiou, migrénou, gastritídou, dermatitídou až problémami so srdcom. Aby ste sa však cítili dobre a predchádzali chorobám, je potrebné naučiť sa relaxovať a zbavovať sa stresu i napätia.

Ako na kvalitný relax?

1. Doprajte si kúpeľný pobyt v Moderných kúpeľoch Turčianske Teplice

Blahodarné liečivé účinky, príjemná atmosféra a dokonalý relax sú to, čo v Moderných kúpeľoch Turčianske Teplice zaručene získate. O dokonalý oddych sa postará wellness, smaragdový kúpeľ, Medical SPA, či balneo procedúry, ktoré uvoľnia napäté svaly a zlepšia celkovú pohodu. Ubytovať sa môžete dokonca až v troch rôznych kúpeľných hoteloch – luxusný Kúpeľný hotel Royal Palace*****, moderný Kúpeľný hotel Veľká Fatra****  alebo cenovo najvýhodnejší Kúpeľný hotel Veľká Fatra***. Príďte k nám posilniť imunitu, doprajte si oddych a uvidíte, že už po pár hodinách v turčianskej liečivej vode sa budete cítiť ako znovuzrodený.

2. Nechajte sa masírovať

Masáž patrí medzi najobľúbenejšie formy relaxácie. Jej blahodarné účinky dokážu poskytnúť úľavu pri depresiách, problémoch so spánkom, znižovať stavy úzkosti, stimulovať imunitný systém, a taktiež pozitívne pôsobiť na reguláciu krvného tlaku a pulzu. Zverte sa do rúk profesionálov, vyberte si jednu z masážnych procedúr a nechajte sa hýčkať v Moderných kúpeľoch Turčianske Teplice.

Masáže, ktoré môžete absolvovať Moderných kúpeľoch:

  • Celotelová klasická masáž
  • Masáž na uvoľnenie chrbta
  • Reflexná masáž chodidiel
  • Masáž horúcimi lávovými kameňmi
  • Anticelulitídna masáž a mnoho ďalších...

3. Relaxujte aktívne

Okrem masážnych procedúr môžete vyskúšať aj aktívnu formu oddychu. Tú ocenia predovšetkým osoby so sedavým zamestnaním. Vyskúšať môžete napríklad beh, plávanie, turistiku, či len rýchlu chôdzu. Pravidelné praktizovanie niektorej z metód aktívneho relaxu má trvalé a dlhodobé výhody. Okrem zníženia hladiny stresu prinášajú lepší spánok, pozitívnejšie myslenie, znižujú riziko vzniku zdravotných problémov súvisiacich so stresom.

Dôležité je uvedomiť si, že relaxácia musí byť pravidelná, aby v našom organizme vyvolala požadovanú odozvu. Nezabudnite si preto vytvoriť priestor pre oddych vo svojom živote a uvidíte, aký pozitívny vplyv to bude mať na váš osobný, či pracovný život.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám