()

Rašelinový obklad

Rašelina sa v tradičnej medicíne používa už naozaj veľmi dlho. Poznatky o jej zázračnej  schopnosti liečiť, vyživovať a detoxikovať siahajú až do starovekého Grécka. Používa sa nielen na skrášlenie, ale aj na podporu organizmu a liečbu rôznych ochorení. Blahodarných účinkov tohto tisícročného pokladu je skutočne mnoho a u nás v Zlatých Kúpeľoch Turčianske Teplice ho s obľubou využívame ako súčasť našich moderných kúpeľných procedúr. 

V čom spočíva rašelinový obklad?

Rašelinový obklad je skutočne veľmi populárnym a často využívaným typom lokálnej termoterapie, čo znamená, že pri procedúre ide o tepelnú liečbu. Rašelinové obklady majú teplotu okolo 40 - 50°C a aplikujú sa priamo na pokožku. Hlavnou výhodou je, že oproti vode je tepelná zotrvačnosť rašelinového obkladu niekoľkokrát väčšia a preto je aj uvoľňovanie tepla pomalšie a postupnejšie. Výsledkom liečebnej procedúry je príjemné prehriatie a prekrvenie organizmu a okamžitý analgetický účinok. Doba aplikácie rašelinových obkladov je okolo 20 minút.

Aké účinky má rašelinový zábal?

Rašelina je tvorená veľkým množstvom blahodarných bylín, tráv a kvitnúcich rastlín, ktoré sa postupnými biologickými procesmi menia na hmotu plnú živín, prírodných stopových prvkov a minerálov. Rašelina je tiež bohatá na organické látky, najmä na kyselinu huminovú, enzýmy a bioaktívne látky. Svojim zložením podporuje prekrvenie ošetrovaného miesta, uvoľňuje unavené a napäté svalstvo, regeneruje ho a zlepšuje jeho činnosť. Posilňuje imunitu organizmu, prirodzenou cestou aktivuje jeho samoliečebnú schopnosť a tak zvyšuje jeho celkovú odolnosť.

Pre koho je procedúra vhodná?

Táto procedúra sa odporúča ľuďom s unaveným a preťaženým svalstvom, pri poruchách a bolestiach pohybového ústrojenstva a neurologických chorobách. Tiež je vhodná na posilnenie imunitného systému, zlepšenie cirkulácie lymfy a krvného obehu a celkovú regeneráciu organizmu. Aplikáciu rašelinových obkladov je vhodné opakovať 6 - 10 krát mesačne.

Navštívte Kúpele Turčianske teplice, vyberte si niektorý z našich pobytov a vyskúšajte si zázračné účinky našej liečivej termálnej minerálnej vody v kombinácií s množstvom procedúr, ktoré naše kúpele ponúkajú. 

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám