()

Reflexná masáž chodidiel a jej zázračné účinky

Klasickú celotelovú masáž si pravdepodobne aspoň raz v živote už doprial každý z nás. Vyskúšali ste aj iný typ masáže? Čo by ste povedali na reflexnú masáž chodidiel? Ide o spôsob masáže, ktorá posilňuje zdravie prostredníctvom masáže reflexných bodov, resp. receptorov, ktoré sa na chodidle nachádzajú, vďaka čomu dochádza k prekrveniu a stimulácií jednotlivých orgánov. Táto masáž je zároveň ideálnym spôsobom, ako po celodennej námahe, pocítiť úľavu. 

U nás v Zlatých kúpeľoch si Reflexnú masáž chodidiel vychutnáte aj bez lekárskeho predpisu. V tomto článku vám priblížime blahodarné účinky masáže chodidiel, ktorú zbožňovali už naši predkovia v starovekom Egypte a Číne a dodnes sa využíva v alternatívnej medicíne.

Oddýchnete si – masáž nôh udržiava psychickú rovnováhu

Každý deň sa stretávame s udalosťami, ktoré nám v živote prinášajú stres. To rozhodne neprospieva fyzickému, ani psychickému zdraviu. Príjemná reflexná masáž nôh, ktorú vám veľmi radi poskytneme aj u nás, vám vďaka nervovým prepojeniam nachádzajúcim sa na chodidlách, uvoľnia celé telo. Práve chodidlá reflektujú celé naše telo a jeho orgány, pričom body na pravom chodidle zodpovedajú častiam na pravej strane tela a body na ľavom chodidle zodpovedajú častiam na ľavej strane tela.

Zlepšuje krvný obeh a znižuje krvný tlak

Častým problémom dnešnej doby je vysoký krvný tlak. Niet sa čomu čudovať – spôsobuje ho stres a nezdravý životný štýl. Podľa viacerých štúdií práve pri pravidelnej masáži nôh sa vám krvný tlak upraví a postupne zlepší. A nielen to. Zároveň sa vám upravuje aj krvný obeh, pretože pri masáži chodidiel sa stimuluje lymfatický systém vo vašom tele, čo ma za následok zrýchlenie a zlepšenie bunkovej obnovy.

Pomáha pri depresii a iných úzkostných stavoch

S príchodom pandémie začal pribúdať i počet ľudí s depresiou či inými úzkostnými stavmi. Neprekvapuje nás to, dlhodobo sme žili v strachu a odlúčení od svojich blízkych. Masáž sama o sebe pôsobí upokojujúco a konkrétne na uvoľnenie mysle pomáha bod v strede palca na nohe, v strede vankúšikov na chodidle a bod na päte. Skúste to pokojne aj doma, alebo masáž vyskúšajte najprv u nás v Zlatých kúpeľoch.

Zlepšuje kvalitu spánku

Počuli ste už o syndróme nepokojných nôh? Čoraz častejšie sa vyskytuje u žien ako u mužov a môže sa objaviť v rôznych vekových kategóriách. Ide o ochorenie nervového systému, ktoré spôsobuje nepríjemné pocity v nohách spolu so silným nutkaním nimi hýbať a presunúť ich. Toto nutkanie je pre mnohých ešte silnejšie, keď sa snažia uvoľniť či zaspať, a preto sa znižuje kvalita spánku. Avšak reflexná masáž nôh pomáha aj pri tomto syndróme, vďaka čomu sa zlepšuje kvalita spánku.

Okrem už vyššie spomenutých benefitov, vám pravidelná reflexná masáž chodidiel pomôže aj pri liečbe migrény, bolesti šije či iných častí chrbta, ženám zmierňuje bolesti PMS (predmenštruačného syndrómu) a emocionálne výkyvy, taktiež pomáha stiahnuť opuch v oblasti členkov, zbavuje telo toxínov, podporuje hojenie a nastoľuje rovnováhu v tele.

Pre koho je procedúra vhodná?

Reflexná masáž chodidiel je veľmi prospešná pre každého, kto si potrebuje po ťažkom dni oddýchnuť alebo sa jednoducho chce preventívne starať o svoje zdravie. Vďaka masáži sa uvoľníte, zvýšite vašu imunitu a podporíte kvalitu spánku.

Príďte sa do Zlatých kúpeľov v Turčianskych Tepliciach presvedčiť o vynikajúcej kvalite našich kúpeľných procedúr a služieb, a rozhodne vyskúšajte aj masáž chodidiel. Skombinujete tak oddych v turčianskej termálnej minerálnej vode a masážne procedúry, vďaka čomu naberiete množstvo nových síl do osobného i pracovného života.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám