()

Reflexná masáž chrbta

U nás v Zlatých Kúpeľoch Turčianske Teplice využívame mnoho liečebných metód, ktorých pôvod siaha do dávnych čias. Jednou z nich je aj reflexná masáž chrbta, ktorej vznik sa viaže k obdobiu až 4000 rokov pred n.l. a je jednou z najúčinnejších liečebných masážnych techník.

V čom spočíva reflexná masáž chrbta?

Hlavnou podstatou reflexnej masáže je presvedčenie, že sa reflexné body priamo dotýkajú rôznych častí tela a orgánov a ich masírovaním je možné obnoviť celkové zdravie a pohodu. Samotná reflexná procedúra spočíva vo vytváraní tlaku na akupresúrne body určitých oblastí tela, čím dochádza k dráždeniu nervových zakončení a celkovému prekrveniu tela pacienta. Jednotlivé hmaty sú vykonávané pomaly a čo najviac do hĺbky, pričom sa masíruje nasucho, bez použitia akýchkoľvek masážnych olejov či emulzií. Klient pri masáži leží alebo sedí a dĺžka tejto procedúry je 40 minút.

Aké účinky má reflexná masáž chrbta?

Jedným z účinkov tejto procedúry je jej schopnosť zvýšiť krvný obeh, eliminovať z tela toxíny, a tak podporiť detoxikáciu a následné ozdravenie organizmu. Okrem toho pomáha stimulovať centrálny nervový systém, zvýšiť energiu a vyvolať hlboký stav relaxácie. Reflexná masáž je tiež skvelý spôsob na to, ako znížiť akýkoľvek druh stresu, nakoľko pri vytváraní tlaku na pokožku dochádza k uvoľňovaniu endorfínov, prirodzených hormónov, ktoré uvoľňujú pocit napätia, znižujú poruchy spánku a pomáhajú zmierniť depresiu.

Pre koho je procedúra vhodná?

Táto procedúra je vhodná pre pacientov trpiacich funkčnými poruchami prekrvenia, migrénami či únavovými stavmi. Reflexná masáž je tiež prevenciou voči rôznym ochoreniam orgánov, posilňuje najmä tráviaci, vylučovací a lymfatický systém.

Reflexológia je ale omnoho viac ako masáž a my v Zlatých Kúpeľoch Turčianske Teplice vám ponúkame príležitosť presvedčiť sa o tom.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám